Друштвене мреже као инспирација

Мушкарци и мрежасто? Звучи као невероватна комбинација, међутим, дизајнерски дуо Долче и Габана нашао је инспирацију у модерној комуникацији која се махом обавља преко Интернета и „умрежио“ своју колекцију за пролеће/лето следеће године.

Нема сумње да је дигитални свет послужио као инспирација многим дизајнерима у стварању мушких колекција за наредно лето.

Већ на свечаном отварању Недеље моде у Милану позната модна кућа Долче и Габана приказала је склоност свог креативног тима ка друштвеном умрежавању.

Креаторски дуо се „умрежио", како на писти тако и ван ње. Ова ревија је заправо била прва која је уживо преношена на Интернету.

Мрежа је, без икакве сумње, била инспирација и при осмишљавању модела, који су махом били од рупичастих материјала, пригушених, углавном земљаних боја, уз незаобилазне црне и беле одевне комаде и детаље.

Различите врсте тканина, од густо рупичастих, каква је мрежа за комарце, преко рибарске, па све до мреже са већим отворима каква је она за фудбалски гол.

Према речима славног креаторског двојца, идеја коју су имали је да направе колекцију која ће их вратити кројачким коренима, али и да нову модну причу приближе млађим генерацијама.

Резултат је скоро минималистичка, потпуно трансформисана модна порука коју шаљу дизјанери иначе познати по китњастој секси одећи.

За сам крај ревије, Долче и Габана су на писту послали 60 младих манекена у белим мрежастим мајицама и одговарајућим бермудама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се