Читај ми!

Продају се костими из Златног доба Холивуда

Чувена хаљина Мерилин Монро из филма „Седам година верности“, црно-бела тоалета Одри Хепберн, јахаћи костим Елизабет Тејлор, као и тамнозелена сомотска хаљина Грете Гарбо из „Ане Карењине“, налазе се међу 600 изложених филмских сувенира који ће се наћи на аукцији у Лос Анђелесу.

Велику пажњу модних сладокусаца последњих дана привлачи колекција костима великих звезда Златног доба Холивуда, изложена у "Paley Center for Media" на Беверли Хилсу.

Још увек у власништву глумице Деби Рејнолдс, познатој по улози у мјузиклу Певање на киши, у суботу ће се сви костими наћи на меморијалној аукцији, преноси агенција АП.

Посетиоци могу да уживају у неколико модних периода у кинематографији, који су битно утицали на развој трендова.

Међу укупно 600 изложених експоната истичу се хаљине модних икона попут Мерилин Монро и њена чувена тоалета коју је носила у филму Седам година верности, затим црно-бела хаљина Одри Хепберн из филма Моја драга дамо, као и јахаћи костим Елизабет Тејлор из Националног сомота.

Поред тога што је стил ових филмских дива постао инспирација многим женама широм света, на основу њихових раскошних тоалета настале су и неке од најпознатијих колекција многих креатора.

Изложена гардероба никога не оставља равнодушним, посебно костим Грете Гарбо из филма Ана Карењина, затим црвена хаљина Мерилин Монро из филма Мушкарци више воле плавуше, и хаљина од златног лимеа коју је Клодет Колбер носила у Клеопатри. 

У колекцији су и матадорско одело Рудолфа Валентина, шешири Чарлија Чаплина и Харпа Маркса, чак и једна локна Мери Пикфорд, потом ципеле које је носила Џуди Гарланд у филму Чаробњак из Оза.

Рејнолдсова је годинама скупљала и сценографске реквизите, камере, писма и аутомобиле из холивудског Златног доба.

Први део збирке биће понуђен сутра на продају, док је друга аукција планирана за 3. децембар. Купци ће моћи да дају понуде и преко Интернета.

Аукцијска кућа "Profiles in History" предвиђа да би укупна зарада могла бити око 10 милиона долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се