Читај ми!

Пунији модели у моди

Праве жене са правим облинама! То је нови тренд којем се приклањају чак и најстрожи модни магазини на чијим су се насловницама до скоро појављивале само премршаве манекенке. Облине су секси, анорексија није, поручује Франка Созани, уредница италијанског „Вога“.

Све више магазина одлучује се да ангажује манекенке са вишком килограма за насловне стране. Облине се враћају у моду, а стручњаци не пропуштају прилику да истакну да се то дешава баш у право време.

Велики број манекенки и фотомодела је достигао забрињавајући степен мршавости и због тога све више трпе критике јавности и медија.

Познати модни магазин „Вог" (Vogue) међу првима је прихватио нови тренд и у италијанском издању представио не једну, него чак три манекенке са облинама и назвао их „правим лепотицама".

Уредница Франка Созани преузела је одлучујући корак како би промовисала кампању против Интернет сајтова који популаришу анорексију.

Одбијајући да покрије фигуре широким хаљинама, фотограф Стивен Мејсел овековечио је Тару Лин, Кендис Хафин и Робин Лолеј у вешу.

„Пуније даме су се вратиле на сцену у пуном сјају. Тело са истакнутим облинама је много примамљивије и сексепилније", оценила је Созинијева.

Према њеним речима, све већи број читалаца захтева да види, чак и у модним магазинима, праве људе који нису опседнути мршавошћу, већ су способни да воле своје тело и лепо изгледају онакви какви јесу.

„Мода је увек била означавана као главни кривац за поремећаје у исхрани и сада је наша обавеза да докажемо да је свет моде спреман да се избори против тих болести", нагласила је позната уредница.

Многе од девојака које су се појавиле у Вогу већ су красиле насловнице других часописа - Ела (Elle), Ви магазина (V magazine) и Гламура (Glamour), па је извесно да је доба манекенки са вишком килограма већ стигло.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара