Читај ми!

Српски дизајнери на светском гласу

Рукавице које носи Кејт Мидлтон, љубичаста хаљина Мишел Обаме, купаћи костим који је Ким Катрал носила у филму „Секс и град“. За све ове креације заједнички именитељ је то што их потписују српски дизајнери!

Када се Мишел Обама појавила на пријему код краљице Елизабете друге у љубичастој хаљини од вуненог крепа, медији у Србији пренели су поносно да је хаљина креација Роксанде Илинчић, младе дизајнерке која већ годинама ради у Лондону и етаблирано је име у свету моде.

Осим прве даме Америке, Роксандине креације носиле су и глумице Гвинет Палтроу, Тилда Свинтон, Кејт Хадсон, Кејт Бланчет, Кристина Ричи и ексцентрична певачица Бјорк.

И док супруга председника Обаме носи хаљине из најновије колекције лондонске креаторке, Кејт Мидлтон, нова војвоткиња од Кембриџа и супруга принца Вилијама, има више од десет пари рукавица познате српске креаторке Евице Милованов Пенезић.

„Драго ми је јер је прва два пара рукавица купила за врло важну ситуацију у њеном животу, када је први пут званично седела у првом реду, заједно са краљевском породицом. То је било на дан када је Вилијам имао смотру гарде, при дипломирању на њиховој академији. Знала је да ће сви да је гледају, да ће бити на мети критичара, тада је имала моје рукавице", рекла је Евица Танјугу.

Евица Милованов Пенезић пут до светске модне сцене пронашла је у сарадњи са многим нашим креаторима, њене модне детаље користио је на својим ревијама Александар Николић на Недељи моде у Лондону, Паризу и Њујорку, где су рукавице биле врло запажене.

„Урађене су уз његову колекцију на Недељи моде која је била пролетос у Лондону, такође уз најновију колекцију Роксанде Илинчић ишле су моје рукавице као веома запажен модни детаљ", истакла је модна дизајнерка.

Некадашња манекенка, а сада дизајнерка Ивана Серт пробила се у свет филма захваљујући Патрисији Филд, главном костимографу серије и филмова Секс и град.

Патрисији су се допали купаћи костими које је Сертова креирала, што је довело до тога да за јунакиње филма дизајнира црни једноделни купаћи костим за Саманту, лик који глуми Ким Катрал, као и огртаче за све четири глумице.

Сертова је потом радила и за популарну серију Ружна Бети за коју је дизајнирала купаће костиме и огртаче.

Још једна дизајнерка из Лондона, пореклом из Србије, Ана Шекуларац има своје обожаватеље у светском џет сету.

Глумице Кира Најтли и Сијена Милер, као и Викторија Бекам и певачице Рошин Марфи и Черил Кол носе њене необичне и екстравагантне креације.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво