Читај ми!

Модне заблуде пунијих дама

Уске панталоне, припијене хаљине и сукње, комбинације принтова и јарке боје, пуније даме углавном избегавају. Колумнисткиња „Мари Клера“ Ешли Фалкон открива да је реч о заблудама и да пролећни трендови могу да се прате и уз неки килограм вишка!

Већина припадница лепшег пола чим се суочи са неким килограмом вишка укида моду готово потпуно и сакрива се испод слојева прешироке, најчешће црне, браон или тегет гардеробе. Истина, за неке грешке које праве пуније даме криви су поједини стилисти и дизајнери који су безмало „забранили" одређену гардеробу свим девојкама које немају манекенске мере.

Ауторка колумне „Велика девојка у свету мршавих" (Big Girl in a Skinny World) у часопису Мари Клер (Marie Claire) Ешли Фалкон на неколико ефектних примера је показала да и девојке и жене које кубуре са тежином могу да прате трендове.

Уколико изглед допуните пажљиво одабраним детаљима и знате неколико трикова, изгледаћете одлично и у узаним панталонама, то јест у такозваном „скини" џинсу, који је до сада пунијим девојкама био строго забрањен.

Према речима Ешли Фалкон, ту је све у пропорцији, доброј величини и детаљима. Уз фармерке поменутог кроја, добро ће ићи црна мајица кратких рукава, а кључ доброг изгледа у овој комбинацији је нешто шири прслук и интересантна огрлица која ће привучи пажњу посматрача. За секси изглед обавезне су високе потпетице.

Друго правило које девојке беспоговорно поштују јесте избегавање одеће која прати линију тела.

Ешли наглашава да је то велика грешка.

„Немојте скривати своје тело. Уколико се прекријете широком одећом изгледаћете још крупније! Струк ћете лепо истаћи хаљином од ребрастог материјала која прати ваше облине. Слободно одаберите модел са ве-изрезом веселе боје и бићете презадовољни изгледом", истакла је колумнисткиња.

Не само материјали необичних принтова већ и њихово комбиновање дозвољени су и пунијим девојкама. Нема разлога да један од најпривлачнијих трендова ове сезоне не буде доступан свима. Једино је важно да не излазите из оквира једне боје.

Уколико се определите за сукњу цветног дезена на којој доминирају плава и зелена, мајица, кошуља или блуза може бити бело-зелена или бело-плава. Уколико не нарушава баланс колорита, горњи део може бити и пругаст.

Иако су тамне боје имају способност да учине вашу фигуру тањом, нису једине са таквим моћима. Комбинација јарких тонова је обавезна овог пролећа, а две боје које вам добро стоје могу вас учинити и виткијим.

Весела циклама хаљина и маслинасти џемпер само су један пример ефектног споја у којем ћете уживати.

Уску кратку сукњу немојте протерати из ормара док не пробате да је обучете уз кошуљу, каиш уочљиве нијансе и обавезне ципеле високих потпетица.

Ослободите се, заборавите правила која сте до сада поштовали и уживајте у пролећним трендовима, поручује Ешли Фалкон.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се