Читај ми!

Београдска недеља дизајна

Млади дизајнери и други креативни појединци имају прилику да на предстојећој Београдској недељи дизајна присуствују предавањима реномираних стручњака из те области, али и да уживају у музичком програму. Изабрани аутори пројекта "100% Future Serbia" добиће изложбени простор у београдским излозима.

Шеста Београдска недеља дизајна биће одржана од 23. до 28. маја, а централни програм овог јединственог мултидисциплинарног образовног фестивала одвијаће се током три дана 26, 27. и 28. маја, најавио је оснивач овог догађаја Јован Јеловац у Туристичкој организацији Србије.

На конференцији под називом „Будућност на квадрат" окупиће се стручњаци из 20 земаља међу којима из Аустрије, Шведске, Швајцарске, Велике Британије, Немачке, чији су долазак обезбедиле амбасаде тих земаља.

Јеловац је подсетио да је ову манифестацију покренула група грађана са идејом да у Србији, која није имала препознатљиву индустрију дизајна, окупе једном годишње стручњаке из целог света који би држали радионице за младе дизајнере из Србије и региона и успоставили комуникацију са представницима пословног света, администрације и лидерима из домена рекламе, бреднинга, архитектуре, дизајна, моде, филма.

Према речима Јеловца, ове године, први пут вечерњи програми планирани су као урбани музички фестивал за који су стране амбасаде обезбедиле госте.

Традиционалне бесплатне професионалне радионице „Дизајнлабс" пратиће програми изложби, пројекције филмова, ревије моде и друге врсте презентација на многим локацијама у граду под називом „Дизајнпремијерс".

Ове године је премијера пројекта "100% Future Serbia" који је, како је објаснио Јелoвац, резултат рада 20 волонтера који су успели да окупе 114 београдских јавних простора (радње, представништва фирми...) који су у својим излозима издвојили по један метар квадратни у којем ће најбољи млади дизајнери (одабрани између 250 пријављених) моћи да изложе своје креације.

Јеловац очекује да ће се из године у годину повећавати број излога од којих ће сваки бити на Интернету са свим подацима о ауторима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара