Мушкарци то не воле

Усне у неонским нијансама, интензивна плава сенка, шљокице, бронзери... Упркос најновијим модним диктатима који су вас очарали, велика је вероватноћа да ћете пратећи поједине трендове отерати мушкарца који вам се допада.

Припаднице лепшег пола одушевљено прихватају нове стилове у шминкању, али мушкарци нису наклоњени баш свим трендовима. Шта јачи пол никако не воли да види на девојци?

Тешки слојеви подлоге, пудера и бронзера у врху су листе. Заправо, момци не воле да региструју пудер уопште. Ако га има толико да га и они примећују, дефинитивно сте претерали.

Уредник британског мушког часописа Максим (Maxim) Ник Лефтли сматра да су слојеви пудера крајње одбојни и да нико не жели да овлаш пољуби девојку у образ и да заврши са пудером на уснама.

Уједначен тен је једно, али ако имате читаву палету нијанси на лицу, сигурно ће вас приметити и запитати шта вам се десило.

„Никад ми није било јасно како неке жене уопште успеју да имају лице у две нијансе, као да се шминкају у мрклом мраку", оштро је рекао Џејмс Оливер Кари, један од уредника у Максиму. „Мање ми смета чак и када се чело и нос мало сијају него та упадљиво неуједначена боја. Нос и образи би требало да буду у истој боји."

Још једна „ситница" од које мушкарци беже на „пушкомет" је кармин у неонским нијансама. „Електрични" тонови на уснама ове сезоне су модерни, али њега никако нећете очарати интензивним наранџастим или розе кармином.

Мушкарце привлаче усне које изгледају свеже и „сочно", дакле - заборавите на флуоресцентне нијансе које виђате у модним часописима овог пролећа. Природни ружичасти тонови и нијансе у боји кајсије су најбољи избор за свеж пролећни изглед.

Иако се визажисти упорно труде да нам упадљиву плаву сенку представе као најбоље решење за секси изглед, мало је дама, попут Кејти Пери, којима ће мушкарци опростити такав грех.

„Не разумем тај повратак плаве сенке. Ретро је, али то је не чини лепшом него што је била седамдесетих година. Да ли треба да делује тако упадљиво? Можда, али мени делује само јефтино", објаснио је Кари.

Знак који јачи пол тумачи као строгу забрану приласка је розе руменило. Јарке нијансе на образима можемо да видимо код бакица у реду у самопослузи и манекенки на ревијама високе моде.

Дакле, и јарка руменила која можда изгледају супер на манекенкама у часопису заборавите. Мушкарци углавном воле „невидљиву" шминку. То наравно, не значи да не треба да се шминкате, већ да лице треба да делује природно и да само истакнете понешто на њему.

Не одустајте од провереног руменила без обзира на то што можда није у тренду ове сезоне.

Усне уоквирене оловком много тамнијом од ружа само ће бити још једна препрека на дугом путу до пољупца. Упркос сталним упозорењима стручњака да оловка и руж не смеју бити „удаљени" више од две нијансе, и даље постоје девојке које верују да је приметна разлика обавезна.

Када су у питању шљокице, будите веома опрезне. Није забрањено имати сенку са мало ситних шљокица, али ако шљаштите и пресијавате се, имате их истовремено и на очима и на ноктима уз незаобилазни сјај за усне, он ће уместо ваше лепоте видети велики светлећи знак „заобилазити у широком луку".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара