Читај ми!

Модна инспирација стиже из Лахора

Спој савременог модног израза и материјала, кројева и мотива карактеристичних за Пакистан после Недеље моде у Лахору полако осваја модне поклонике широм планете. Највише захваљујући универзалном језику ведрих боја и раскошних украса.

Ватромет боја, неописиво лепих ручних радова и традиционалних елемената обележили су Недељу моде у Пакистану, одржану у Лахору.

Модна манифестација у организацији Пакистанског већа за модни дизајн одржава се тек трећи пут, али већ озбиљно прети да прерасте у централни регионални дизајнерски догађај.

Такође, креатори из других крајева света, који су непрекидно у потрази за инспиративним темама, прате мање дизајнерске смотре са великом пажњом.

Креатори који су представили своје колекције у Лахору, према оцени модних критичара, понудили су занимљив спој савременог модног израза и материјала, кројева и мотива карактеристичних за регионалну традицију.

У Лахору, другом граду по величини у тој азијској држави, окупило се 35, махом младих уметника који су показали модним поклоницима да у наредним годинама могу да очекују бројна изненађења.  

Када је реч о бојама које ће обележити јесен, нема сумње да ће зелена, наранџаста и циклама бити неприкосновене. 

Ипак, према оцени већине пакистанских дизајнера, то јест броју богато украшених модела са црном основом, без бојазни се може рећи да ће такве креације доминирати и током наступајућих сезона.

Светском тренду који налаже да девојке које прате модна кретања обавезно морају имати и интересантан шешир, приклонили су се и дизајнери у Пакистану.

Правило је једноставно: одаберите што необичнији украс за главу који неће одударати од вашег стила и карактера, поручили су креатори са Недеље моде у Лахору.    

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије