Авангардизација традиције

Како изгледа судар две струје, авангарде и традиције, показала је на Недељи моде у Мадриду нова нада шпанске модне сцене Сара Колман. Нове модне тенденције, ипак, колико год савремене биле, не могу без проверених идејних решења и стилова.

Љубитељи моде у Шпанији са великим нестрпљењем чекају фебруар, како би се информисали о трендовима који ће доминирати током наредне јесени и зиме. Недеља моде у Мадриду (Pasarela Cibeles) и 53. пут окупила је сам врх шпанске модне сцене.

Упркос сјајним идејама које су се могле видети од 18. до 23. фебруара, мало шта је могло да засени спектакуларно отварање када се чак 45 шпанских дизајнера представило током заједничке ревије.

Ове године, уочи модне смотре, највише се причало о новини коју су организатори са посебним поносом представили. Чак 10 од 40 младих дизајнера који су најпре представили своје моделе у оквиру програма "El Ego", има прилику да прикаже своје креације током последњег дана смотре.

Галицијка Сара Колман, једна од изабраних перспективних уметника, све своје умеће и знање уложила је у осмишљавање модела који показују њено виђење споја старих метода и стилова и савремених тенденција.

„Колекција представља својеврсну унију традиционалног и авангардног. Посебно су акцентовани кројеви, облици и шаре који се умногоме ослањају на структуру тела и односа са другим бићима и облицима у простору у којем живимо", објаснила је креаторка.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво