Бескомпромисно своја

Комбинације које би у другим случајевима деловале лудо, под вештим рукама Бетси Џонсон претварају се у ремек-дела. Тиграсте дезене, бундице, љубичасте и ружичасте детаље носиће само даме истанчаног укуса које се не приклањају мишљењу већине.

Прошло је 50 година откако је Бетси Џонсон ушла у модни бизнис, а још увек је верна стилу по коме је и постала позната. На Недељи моде у Њујорку, позната дизајнерка представила је колекцију за јесен-зиму 2011, одушевивши бројне поклонике и придобивши нове.

Ревија је била подељена у два дела. Први део био је у знаку црних перика и детаља у црној и металик боји, које су понеле професионалне манекенке.

Кожне шортсеве Џонсонова је стилизовала са чарапама зебрастог и тиграстог дезена, као и јакнама и корсетима у викторијанском стилу са наглашеним раменима.

Каро сукње и хаљине футуристичког кроја комбиноване су са бундицама које су привукле велику пажњу, нарочито због своје унутрашњости која је испуњена потписима креаторке.

Невероватан спој је направљен са хаљином цветног дезена и рукавима и чарапама са тиграстим мотивима, као и сандалама и детаљима љубичасте боје, показујући још једном да је заиста мајстор претварања снова у јаву.

У другом делу ревије, своје умеће на писти показали су запослени у модној кући Бетси Џонсон, сви различите висине и грађе, са плавим перикама.

Најзаступљенија обућа на ревији биле су борсалине различитих бојa - обућа са пертлањем напред и отвореним прстима и петом.

Иако на моменте мрачни, модели су по оцени модних критичара и смели јер су спој неспојивог. Даме које се одлуче за такву одећу свакако нису особе које праве компромисе, нити се приклањају укусу већине.

Модни стручњаци оцењују да се инспирација за ове невероватне креације можда крије у чињеници да се Џонсонова бавила плесом као мала, па зато сваки од њених модела помало подсећа на костим.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара