Бундице, ципеле и капути... за псе!

Ниске температуре не пријају ни човековом најбољем пријатељу, па ветеринари препоручују јакнице и ципелице. Од маштовитости и дубине џепа власника зависи у каквој одевној комбинацији ће се појављивати њихови миљеници пред другим псима.

Модерни комади гардеробе, али и обућа нису више резервисани само за људе. Данас и пси, захваљујући модно освешћеним власницима и домишљатим дизајнерима, у шетњу одлазе скоцкани од главе до пете, што, када темепратуре падну испод нуле, препоручују и ветеринари.

Тренд облачења кућних љубимаца у Србију није стигао тако давно, али добро је прихваћен и у специјализованим продавницама могу се наћи најразличитије крпице - скафандери, кабанице, јакне, прслуци, џемпери, па и ципеле.

Власници у куповину неретко иду са својим мезимцима, који имају могућност да испробају одабране одевне предмете, прошетају их накратко и одаберу одговарајућу, пре свега, најудобнију комбинацију.

„Није неопходно да одећа буде памучна, пошто псима не смета да носе најлон, јер тканина не належе на кожу, него на површински слој длаке, тако да је пресуднији естетски моменат", објаснио је професор Ветеринарског факултета Војислав Илић.

Паметно је, истиче Илић, кућном љубимцу обути чарапице или ципеле и тако, од хладноће, снега и соли, заштити нежне јастучиће на шапама, који се лако исуше и испуцају.

Пси, који живе на високој нози, како у свету, тако и у Србији, имају могућност да носе и маркирану гардеробу, попут модела осмишљених у кућама Луј Витон, Шанел, Барбери и Гучи

Одећу за кућне љубимце, осим у радњама специјализованим за њих, заинтересовани могу наћи и на Интернету, у огласима или на аукцијским сајтовима.

У већини продавница за љубимце, осим гардеробе и обуће, могу се наћи и различити модни детаљи - огрлице са цирконима, машне, мараме, па чак и веш модерних боја, намењен женкама које су у „посебним данима".

Идеја о облачењу паса није настала тек тако. Она датира још из периода краља Артура, када су ловачким псима облачили нешто налик капутима, како би их сачували од повреда у лову и лоших временских услова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара