Мода у служби хуманости

Многе даме из света познатих, у оквиру Недеље моде у Њујорку, прошетале су у црвеним тоалетама на хуманитарној ревији, коју је организовала фондација "Heart Truth's Red Dress". Приход од улазница намењен је општој кампањи за борбу против болести срца и крвних судова, нарочито женске популације.

Првог дана Недеље моде у Њујорку, нису приказани модели који ће бити актуелни следеће сезоне, већ је одржана само једна ревија црвеног колорита, коју традиционално организује хуманитарна организација "Heart Truth's Red Dress".

Хаљине црвених тонова понеле су познате даме које су на тај начин подржале кампању посвећену борби против срчаних обољења код жена, уз поруку да је редован преглед срца веома битан.

"Heart Truth's Red Dress" организација је ове године, између осталих, позивницу за модну писту у „Линколн центру" уручила и Дити фон Тиз, Камили Алвеш, Наташи Бедингфилд, Наташи Ричардс, које су радо прошетале у гламурозним креацијама најпознатијих америчких и британских дизајнера.

Црвена, боја која лако преноси талас доброг расположења, учинила је да ревија заблиста у пуном сјају. Познате даме су поносно носиле своје раскошне тоалете и показале да манекенски ход приличи свакој жени.

Сузан Самерс, америчка глумица, која је и у својим шездесетим у доброј кондицији, сјајно се забавила у хаљини, постављеној тилом. Њена колегиница Линда Греј одлучила се за умеренију креацију женственог кроја коју је потписала Памела Роланд.

Пажњу публике и фото-репортера привукла је и млада глумица Ева Амури, коју је свесрдно, из првог реда, подржала њена мајка Сузан Сарандон.

На исто тако црвеној модној писти смењивале су се глумице, водитељке, певачице и друге познате жене Холивуда. У црвеним хаљинама различитих модних креатора, оне су показале да мода и здравље могу и да би требало да буду уско повезани.

Прва таква хуманитарна ревија одржана је 2002. године и успешно утиче на ширење свести о потребама превентивног прегледа срца и крвних судова, нарочито код жена које су по свим параметрима изложеније већем ризику да оболе.

Сав приход од ревије намењен је Фондацији националног института за здравље, који ће средства уложити у информисање жена о болестима срца и крвних судова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара