Раскош и екстраваганција

Надреална екстраваганција и гламур наредне зиме биће незаобилазни, сматра Андре Лима. Инспирисан јаким и смелим женама, бразилски дизајнер враћа заборављену романтику раскошним хаљинама, појачава утисак јарким бојама и предност даје природним материјалима.

Бразилски дизајнер Андре Лима зимску колекцију посвећену јаким и смелим женама, представио је на Недељи моде у Сао Паулу. Иако раскошни, могло би се рећи помало и нестварни, модели искусног дизајнера прилагођени су женама које лако препознају тренутак који захтева гламурозну тоалету.

Према речима модних стручњака, надреална екстраваганција карактеристична за готово све моделе, свакако је издвојила колекцију од других представљених у чувеном бразилском модном центру.

Изразито дуги или миди дужине, модели кројени изједна, прате линију тела и на тај начин истичу сву лепоту женске фигуре.

Осим раскошних хаљина налик гламурозним тоалетама са романтичним кринолинама, Андре Лима своју колекцију употпунио је и уским моделима дугих и широких рукава који подсећају на традиционални кимоно са Далеког истока.

Лепршави материјали попут свиле и сатена, дају свим креацијама печат отмености и гламура. Најчешће у виду огртача или дела који слободно лепрша приликом хода, сатен својим блиставим изгледом додатно даје луксузни шарм целој колекцији.

Тил и кожа су још неки од материјала које ове сезоне предлаже Лима.

Најзаступљенија је црна боја, као неизбежни и стални пратилац свеколике елеганције, али ту су и црвена, наранџаста, љубичаста, зелена и пинк.

Црне хаљине са пинк детаљима биле су лајт мотив ревије, као и такозвани „јастог шешири" као занимљива допуна.

Недеља моде у Сао Паулу, као један од главних модних догађаја у Бразилу, 2011. године обележава 15. годишњицу. То је можда разлог више зашто су креатори који су имали част да у години јубилеја представе колекције додају доста нестварног и несвакидашњег својим креацијама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије