Непролазна елеганција

Карл Лагерфeлд је класичним кројевима, по којима је „Шанел“ познат, дао дашак светлуцаве магије и створио ванвременску елеганцију преточену у колекцију за пролеће/лето. Поред незаобилазног сакоа, колекцију чине и лепршаве сукње, топови украшени безбројним кристалима, цигарет-панталоне и равне ципеле.

Остати веран себи, а трајати деценијама чини се као идеал који само ретки постижу. Међу њима је засигурно и модна кућа Шанел.

Представљајући нову колекцију високе моде за пролеће/лето у Паризу, та модна империја показала је да је успела да задржи класичне кројеве по којима је позната, али и да их оплемени модерним детаљима какве су шљокице и кристали.

Аутор колекције је Карл Лагерфeлд, који се Шанелу придружио 1983. и од тада свету представио чак 56 колекција високе моде.

Сам Лагерфeлд каже да је као инспирацију за нове моделе на уму имао глумачку звезду у успону, Блејк Лајвли. Дизајнер је, још пре неколико година, изјавио да све своје идеје добија на скоро магичан начин, у тренуцима између сна и јаве и да због тога стално држи папир и оловку поред кревета како би одмах своје замисли могао да претвори у креације.

Читава колекција вероватно зато и изгледа као да је настала „међ јавом и мед сном". Поред класичне црне, доминирају бела, нежно розе и сребрна боја.

Осим класично кројених сакоа, запажене су и цигарет-панталоне, као и равне ципеле шпицастог врха. Комплете употпуњују сребрне панталоне, дајући им футуристички изглед. Важан детаљ је и сатенска трака око врата, која се иза везује косом.

Недостатак потпетица никако није утицао на елеганцију модела, нарочито оних са изузетно слојевитим дугим сукњама које су модни критичари назвали „облак хаљинама", јер изгледају као да лебде.

Топови који се носе уз ове сукње су прича за себе. Неки комади имају чак 400.000 перлица и кристала ручно зашивених на материјал.

Од Шанела се није очекивало ништа мање, закључују модни стручњаци. Публика, међу којом су били и Ванеса Паради, Дајан Кругер и Педро Алмодовар, аплаузом је наградила приказану Лагерфeлдову колекцију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије