Галијано у свету балета

Сценска шминка, панталоне припијених ногавица, крзно, трикои, грејачи... Инспирисан животом и радом Рудолфа Нурејева, Џон Галијано на свој, као и увек, ексцентричан начин отргао је од заборава стил чувеног балетског уметника.

Поштујући строга правила о обавезним незамисливим решењима која је сам поставио, славни креатор Џон Галијано још једном је успео да помери границе модног израза.

Драматичан и театралан шоу у Паризу током којег су се на писти смењивали манекени у очаравајућим комбинацијама био је намењен представљању јесење колекције високе моде.

Као основна инспирација ексцентричном креатору послужио је татарски играч Рудолф Нурејев.

Једна од највећих звезда светске балетске сцене 20. века овековечена је сада у креацијама колекције са потписом британског дизајнера, али није сигурно да ће баш много припадника јачег пола бити одушевљено хеланкама и уским панталонама, турбанима, крзном и шминком.

Ревију одржану на Недељи моде у Паризу још јединственијом учинила је акцентована метаморфоза кроз коју је прошао чувени балетски уметник.

Вешти дизајнер успео је да ухвати трансформацију Нурејева од скромног имигранта у раскошног плесача и елегантног господина.

На почетку Галијанове приче најважнији су широки, тешки капути и војне јакне у комбинацији са чизмама грубог изгледа.

Одмах затим пистом су доминирала одела прецизног кроја са уским панталонама, да би у завршници ревије раскошне капе и шубаре добиле на значају, као и панталоне уске попут хеланки.

Чак и вечерња гардероба која је прилично сведена у односу на остале моделе обилује сјајним детаљима и везом.

У мноштву необичних детаља издвајају се капе, шубаре, турбани и остали модни детаљи намењени заштити главе од хладноће.

Како би скренуо пажњу и на позив великог балетског уметника, осим трикоа, разголићених торзоа и сценске шминке, модни креатор потрудио се да у колекцији важно место заузму и вунени грејачи. 

Сиве, црне и смеђе нијансе доминирају јесењом колекцијом, али се храбро помаљају и црвени, љубичасти и плави тонови. Бели материјали, осим што растерују суморну јесењу атмосферу, ту су и да истакну чедност балетског позива.  

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво