Неодољива чипка

Симбол отмености, елеганције, али и изазовности, чипка је одувек красила женску одећу. Нежан материјал асоцира на женственост, заводљивост и сексепил. Раније дозвољена гламуру црвеног тепиха, сада се сели на свакодневну одећу и прикладна је у свакој прилици.

Као материјал од којег се вековима декорисала традиционална ношња или намештај, чипка је донедавно имала негативну конотацију, нарочито ако је реч о женској гардероби.

Као модни детаљ никада није престајала да постоји на венчаницама и изазовном доњем вешу, док је на осталим одевним предметима чекала своје време, то јест зелено светло модних експерата.

Најчешће су је могле приуштити познате даме са црвених тепиха иако већ неколико година модни креатори покушавају да је оживе и у својим комерцијалним колекцијама и са модних писта пренесу је на улице.

Сада се среће на свим деловима одеће, асесоару, ципелама, па чак и на лицу у виду вештачких трепавица, а увек представља уметнички израз. Због тога је на листи предлога мајстора шминке за незабораван изглед, ипак, само у специјалним приликама.

Почев од малих црних хаљина, непревазиђених у свету елеганције, преко свакодневних одевних комбинација као детаљ на блузама и сукњама, па све до гламурозне тоалете попут оне намењене венчању на ком никад није превише тог нежног материјала. Сада је дозвољена свуда, у свакој форми и боји.

Мале модне смернице могу да се упуте онима који нису сигурни при одређивању граница доброг укуса дефинисаних последњим трендовима.

Најбитније је да фокус буде на једном одевном предмету који ће имати чипку као детаљ, без обзира на то да ли је реч о рукавицама, сукњи, чарапама или кошуљи. У противном, резултат може бити јефтин изглед, неукусна и превише нападна одевна комбинација.

За дневне варијанте, модни познаваоци предлажу неутралне нијансе попут беле, беж и сиве, па чак и црне.

Будући да је допунски програм идеалан начин да чипку пустимо у своје ормаре, све је више дизајнера који тај материјал користе као украс на ташнама, кишобранима, рукавицама, али и на ципелама.

Ако за вече изаберете чипкане ципеле, чарапе морају бити једноставне, провидне и најчешће црне.

Ове сезоне се чак може наћи и накит прекривен чипком или дизајниран тако да подсећа на њу, па не би требало да буде сувише тешко да будете у тренду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво