Сукња за јачи пол

На запрепашћење многих, у мушке одевне комбинације ове године уврштене су и сукње. Иако бројни креатори за овај типично женски одевни предмет кажу да је идеалан за мушкарце са израженом индивидуалношћу, таква идеја и даље најчешће изазива подсмех.

Можда су и даље табу у већем делу света, сем у Шкотској где традиција и дан данас налаже да се бар у свеченим приликама мушкарци одену у њих, сукње намењене јачем полу полако освајају модно освешћене појединце.

Познаваоци трендова и поред великих предрасуда подсећају да је концепт мушкараца у сукњама био више него уобичајен кроз историју.

За панталоне је познато да су измишљене да би олакшале јахање на коњима, да би после тога постале стандардна одећа за раднике која их је ефикасније штитила од хладноће.

Политички успон радничке класе у 19. веку трансформисао је радничку одећу у симбол оних који су на власти, те су се од тада панталоне почеле сматрати за изразито мужевну одећа.

Неки светски познати дизајнери, попут Марка Џејкобса, не само да су одувек заступали мишљење да је сукња регуларан део мушког ормара, већ су и њима самима биле права одевна комбинација у различитим приликама.

Сукње за мушкарце, као изражени модни тренд, појавиле су се на пистама прошле године.

Модна кућа Прада међу првима је направила колекцију сукњи за мушкарце за предстојећу сезону. Иако није први пут да представљају колекције сличног концепта, подстакнути честим исмевањем од стране већег броја припадника мушке популације, дизајнерски тим те куће ове године дизајнирао је још краће моделе.

Италијанска дизајнерка Мијуча Прада, творац атрактивних сукњица поменуте колекције, оценила је да је мушка одећа тако ограничена, а да је сама одувек у свом послу мрзела правила.

Управо због тога колекцијом жели да поруку о кршењу правила у одевању пренесе свим мушкарцима авантуристичког духа.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво