Оне су се најгоре обукле

Крајем године, већина познатих дама страхује од модних критичара који се без милости осврћу на најгоре одевне комбинације. Не заборављају се ни модни експерименти са самог почетка јануара, па ни дочека ове, 2010. године, сад већ године на измаку. Ипак, неке популарне даме као да су прижељкивале да доспеју међу најгоре одевене.

Крај календарске године повод је модним експертима да направе осврт и рангирају најгора издања припадника света познатих. Листа модних катастрофа увек је занимљивa, а дискутабилно је да ли то познате даме раде намерно или се у друштву најгоре одевених нађу пуком случајношћу.

Позиција 10 резервисана је за шармантну и харизматичну америчку глумицу Дру Баримор, коју многи и даље памте као слатку девојчицу плавих увојака у филму И-Ти ванземаљац (Е.Т. The Extra-Terrestrial).

Можда је додела награда Удружења телевизијских глумаца (Screen Actors Guild Award) за славну глумицу мање важна, па се, у складу са тим, сасвим мало и потрудила око своје хаљине.

Нешто гора, према оцени модних познавалаца, јесте Кеша, млада певачица која осим по певљивим песмама жели да остане упамћена и по црној, смело деколтираној хаљини необичног кроја. Тоалета коју је певачка звезда одабрала за доделу Америчких музичких награда (American Music Awards) изгледа као да је направљена од трака за видео-рекордер.

Иако себе доживљава и назива Лејди Гагиним модним ривалом, млада Кеша мораће још доста да учи о трендовима, да би доспела међу трендсетерке или модне ексцентрике.

Елегантна глумица Вера Фармига је, према мишљењу стручњака, претерала тежећи елеганцији, када се на додели Оскара појавила у циклама хаљини са густим и прилично великим карнерима.

Никада није сувише рано за модне промашаје, истичу стилисти и као пример наводе десетогодишњу Вилоу Смит, ћерку Вила Смита и Џејде Смит. Млада звезда која је ушетала на америчку музичку сцену песмом Whip my hair, на додели Америчких музичких награда, појавила се у чизмама које највише подсећају на кесе за ђубре. 

Модни критичари можда су били престроги када су на листу уврстили и девојчицу којој године можда и дозвољавају експерименте разних врста, тек Вилоу је на позицији број седам.

Ријана је на додели Европских музичких награда подсећала на букет егзотичних цветова. Кратка, бела хаљина украшена шареним цвећем израђеним од различитих тканина девојку са Барбадоса ставила је у фокус модних телескопа.

На четвром месту нема места ни за кога другог но за заносну Џенифер Лопез која је на Тајмс скверу током новогодишње феште показала да може да уђе у тесан, светлуцави комбинезон. Идеалне облине лепо су биле наглашене смелом креацијом, али се према мишљењу стручњака глумачко-певачка дива обукла неадекватно за саму прилику.

Прва три места остала су резервисана за даме за које се и не може баш рећи да нису биле свесне свог избора. Иако се те креације на модној скали налазе далеко од граница прихватљивог и у зони кича, одличне су за привлачење медијске пажње.

Певачица Ники Минај, у хаљини јарких боја која подсећа на егзоскелет, на додели Америчких музичких награда изненадила је и колеге и обожаваоце. Будући да није уобичајено да се добитници појављују одевени у нешто што подсећа на костим, критика њене модне (не)свести није изостала. 

Модно „достигнуће" у виду хаљине од меса контроверзне уметнице Лејди Гаге дуго ће остати упамћено. Слике у том случају говоре више од речи, а захваљујући олакшавајућим околностима, то јест чињеници да је прилика била додела Ем-Ти-Ви награда, комбинација није оцењена као најгора.

На првом месту је креација већ поменуте певачице Кеше, која је успела да и на доделу Европских музичких награда дође у незаборавној одећи.

Дречаве боје од којих боле очи су, ипак, привукле пажњу, како обожавалаца, тако и критичара и сасвим заслужено је лансирале на врх листе најгоре одевених дама у 2010. години.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се