Шубара, капа или шешир?

Заборавите заблуде попут оних да је зима годишње доба када не можете да пратите трендове због хладноће и крените у потрагу за савршеном капом, шубаром или шеширом. Ако вас збуњује богата понуда и не можете да се одлучите, модни стручњаци подсећају да су ове зиме најпопуларнији модели са крзном и ретро капе.

Зимске чаролије губе на лепоти ако нам је хладно па силом прилика морамо да се оденемо у топле и често мање привлачне комаде одеће. Док не завеју пахуље многи се ни не сете да без капе не можемо.

Избор заштите за главу претвара се у праву ноћну мору за даме јер осим дезена и модела, не смеју нарушавати изглед брижљиво прављене фризуре.

Многи и у капама и шубрама виде идеални модни детаљ који ће доминирати комплетним изгледом.

Када се температура спусти испод нуле, уз капуте и јакне можете комбиновати топле, пријатне и занимљиве плетене капе. Онакве какве су баке плеле, са лоптицама на врху или неким другим детаљима, једноделни шалови-капе, „авијатичарски" модел, шеширићи необичних обода или можда беретка - пробајте све, саветују модни познаваоци. 

Они који и када је реч о топлим украсима за главу желе да се истичу јединственим решењем имају могућност да сами креирају или наруче ручно израђен модел од креативних, најчешће младих људи који у изради капа виде леп и уносан посао.

Судећи према колекцијама светских дизајнера за текућу јесен и зиму, у одабиру боја и материјала границе не постоје. Определите се за оне који ће пристајати облику лица и боји очију и тена.

Где је модна класика ту су и шешири. Љубитељке шешира ове сезоне могу се одлучити и за штрикане, са мањим или већим ободом, украшене перима, плетеним цветовима или неким другим детаљима. Одлична су комбинација уз капуте свих модела, а они са мањим ободом лакше се комбинују са јакнама различитих дужина.

Припаднице нежнијег пола које уживају у крзну без обзира на трендове, ове зиме ће напокон моћи да експлоатишу омиљени модни детаљ. Крзнене капе у свим варијантама, као и модели само украшени топлим вештачким или правим крзном сада су свуда доступне и изузетно модерне.

Шубаре се враћају на велика врата па власнице драгоцених бунди могу пронаћи одговарајући модел и комплетирати одевну комбинацију.

Међутим, неретко се дешава да девојке избегавају да носе капе, шубаре и шешире, чак и по цену смрзавања јер желе да сачувају фризуру.

Довољно је тридесетак минута испод капе или шешира и коса ће изгубити волумен и сјај. Тешком муком обликована фризура лако се поквари. У приликама у којима је неопходно да коса изгледа беспрекорно или ћете морати да се одрекнете захтевних фризура или заштите за главу.

Капе најлепше пристају дамама са дугом равном или таласастом косом. Изразито коврџава коса има тенденцију да се додатно коврџа уз обод капе па је набољи савет да је покупите у реп који ћете прилагодити капи.

Ниске пунђе прави су хит, нарочито уз елегантне шешире, истичу фризери. Коса остаје уредна и након скидања шешира.

Беретке никада не излазе из моде, а прилагодљиве су многим фризурама и могу се носити на много начина зависно од њих. Уолико су од савитљивог материјала сваког дана можете изгледати другачије.

Комбинација кратке косе и капе може бити веома шармантно решење, али и права мала ноћна мора. Не очајавајте, поручују стилисти, ту је бонтон који је на вашој страни јер женама дозвољава да не скидају капу у затвореним просторијама.

Због тога се позовите на бонтон у свакој ситуацији када вам фризура није репрезентативна, и уз капу као модни детаљ будите заносне и примећене.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво