„Црвено и розе носе само козе.“ Не више!

Црвеноружичаста је модни хит за 2011. годину! Иако је у питању јарка боја, модни стручњаци је препоручују јер пристаје многим типовима коже. Могу да је носе и млађи и старији, а инвазија ће бити потпуна - од удобне гардеробе за сваки дан, преко елегантних вечерњих модела све до кућних апарата.

Упркос томе што ће на улицама светских метропола на преласку из 2010. у 2011. годину бити хладно и прилично тмурно, модни посленици истичу да ће у прве пролећне дане црвеноружичаста боја унети ведрину. 

Најпознатије модне куће најавиле су да ће апсолутни хит у сезони пролеће/лето бити управо гардероба тих нијанси.

Према речима Леатрис Ајсмен, извршне директорке Института Пантон колор, црвеноружичасто ће бити много живља од тиркизне, која је владала модним пистама ове године.

Тиркизна је одговарала кризним временима када је тербало смирити страсти, али сада смо спремни за нешто јаче, а опет не превише јако, сматра Ајсменова.

Према њеним речима, боја нам говори да треба да се надамо и мислимо на ствари које могу да задовоље што више наших чула.

Пре него што изнесе своје предвиђање која боја ће преовладати у нередној сезони, Ајсменова проучава трендове међу дизајнерима, произвођачима, продавцима, али и мишљење јавности.

Црвеноружичасти тонови асоцирају на нешто слатко, срећни период детињства и буде носталгију, али су истовремено и одраз енергичности.

Дизајнер Џејмс Мишка сматра да је веома важно изабрати боју за пролеће, а према његовом мишљењу црвеноружичаста јесте јака боја, али може да се носи, јер пристаје многим типовима коже.

Црвеноружичасту могу да носе и млађи и старији и они који воле удобну гардеробу за сваки дан, али и они који су више за елегантније варијанте.

„То је позитивна, афирмативна боја и сматрам да ће то бити и став свих нас у наредној години", истакао је Мишка.

Према његовој оцени, комбинација црвене и ружичасте неће се задржати само на пролећној и летњој одећи, већ и читаве 2011. године.

„Она иде добро уз бело или сама за себе, а одлично се слаже и са црним комадима", додао је Мишка.

Ајсменова, пак, наглашава да се црвеноружичаста добро слаже и са тоновима плаве, зелене и наранџасте боје.

Поменута весела нијанса јесте прихваћена оберучке у свету моде, али комбиновању црвених и розе одевних предмета треба прићи крајње опрезно, истичу модни познаваоци. Иако нијанса која обједињује две боје наговештава да ћемо ускоро стићи и њихово комбиновање, још не би требало претеривати, већ се задржати искључиво на детаљима.       

У последње време и боје кућних апарата следе модне трендове, па тако директорка компаније „Кузинарт" Мери Роџерс наводи да ће и произвођачи беле технике дати свој допринос током следеће године.

„У нашем бизнису се показало да кућни апарати у бојама не остају на полицама. На пример, понудићемо апарат за прављење сладоледа у црвеноружичастој боји, али не и апарат за кафу или блендер", навела је директорка те компаније.

Објашњење је просто, навела је Роџерсова, људи користе различите боје за различите одевне предмете.

„Обући ћете црвеноружичасту блузу или хаљину на забави, али у формалним приликама ипак ћете ности црно одело. Тако је и са кућним апаратима", закључила је Мери Роџерс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво