Кејт Мос модна икона деценије

Према оцени жирија модног магазина „Вог“, најбоље обучена дама протекле деценије је британска манекенка Кејт Мос. Уредници славног часописа сматрају да је Кејт имала највише утицаја на облачење жена широм света. У ужем избору биле су и Мишел Обама, Џесика Бил, Сара Џесика Паркер и Лејди Гага.

„Модна библија" Вог, објавио је листу најбоље обучених жена која ће се наћи у специјалном јануарском издању овог часописа.

Иако насловницу краси млада глумица Блејк Лајвли у хаљини са потписом познате модне куће Reed Krakoff, звезда магазина свакако је Кејт Мос.

Ова 36-годишња манекенка понела је титулу најстилизованије даме у свету познатих у последњој деценији.

„Нико није имао више утицаја на облачење жена широм света током протекле деценије од Кејт Мос", објаснила је избор Вога једна од уредница, Александра Котур.

Мосову је открила директорка једне модне агенције 1988. године када је имала само 14 година. Прво своје запаженије снимање имала је већ као 16-годишњакиња за британски магазин The Face.

Деведесетих Кејт није могла да дође до пуног изражаја јер је представљала антимодел тог доба, у којем су доминирале изразито високе манекенке истакнутих облина, попут Синди Крафорд, Ел Мекферсон, Клаудије Шифер и Наоми Кембел.

Касније, славна манекенка постала је позната због свог „хероинског изгледа", што јој је донело бројне критике, али и похвале.

До сада је рођена Лондонка красила више од 300 насловних страна и сарађивала са најпознатијим модним кућама попут Gucci, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton, Versace, Calvin Klein, Roberto Cavalli, Chanel, Dior, Yves Saint-Laurent, Burberry, Rimmel и Bvlgari.

У међувремену је, упоредно са каријером манекенке, успешно градила и каријеру модне иконе. Више пута је проглашавана за најбоље обучену јавну личност од стране Удружења модних дизајнера САД и часописа Венити фер (Vanity Fair).

Управо захваљујући популарности Кејт Мос, многи модни детаљи постали су познати и тражени широм света. Само неки од њих су Ugg чизме, балетанке, изузетно уске фармерке, сакои до струка, Луј Витонов шал од кашмира са леопаровом шаром, а сада је вратила у моду блејзере и плитке чизме.

Осим Кејт, на листи најбоље обучених је и Блејк Лајвли као највеће модно откриће, Мишел Обама као најстилизованија дама из света политике, Џесика Бил као представница америчке лепоте, Сара Џесика Паркер као представница боемског стила у облачењу и незаобилазна Лејди Гага као ексцентрична икона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво