Чарапе - лепе и неопходне

Улице се могу претворити у модне писте ако обратимо пажњу на чарапе, омиљени модни детаљи сваке жене. Увек су у моди, а уколико неко и не дели то мишљење не може порећи да су неопходне. Високе потпетице ове сезоне обавезне су уз изазовне женске моделе.

Спортске или елегантне, веселих боја или дискретне, јесен је идеално годишње доба када можете истаћи свој стил чарапама. И ко може рећи да је јесен, нарочито ова, превише хладна за миниће и сукњице уз које пашу сви модели?

Улице постају мале модне писте ако обратимо пажњу на чарапе, омиљене модне детаље сваке жене. И ове сезоне популарнији су мање шарени модели. Заступљени су фини мрежасти и дискретни чипкасти узорци, али се велика пажња посвећује несташним доколеницама и још провокативнијим самодржећим и топлим натколеницама.

За њима не заостају ни легинс ( leggins) дуге чарапе без стопала (налик на хеланке) које су идеалне да се комбинују уз џинс сукњице, а које нас подсећају на осамдесете године 20. века.

Доколенице, иако асоцирају на стил младих тинејџерки, идеално се комбинују са ципелама са платформом, пристају уз оне са затвореним прстима, а и уз високе штикле.

За оне даме које сматрају да чарапе могу видети само одабрани треба нагласити да су се последњих година на тржишту појавиле чарапе, потпомогнуте модерном технологијом, које нуде неколико могућности поправљања силуете.

Невидљив и снажан ефекат могу имати хулахопке, различитих боја и принтова, са појачаним делом на стражњици, који затеже бокове и смањује струк. Оне смањују критична подручја за чак један конфекцијски број.

Иако се чини да мушкарци мање обраћају пажњу на чарапе, има и оних који радо воде рачуна о томе. Онима који нису баш заинтересовани за поменути модни „детаљ" стручњаци поручују да је пажња неких дама све више усмерена на ципеле мушкараца, а самим тим и на чарапе које се дискретно назиру испод ногавица.

Већина жена већ на првом састанку са мушкарцем изврше процену његове културне просвећености на основу комбинације чарапа са ципелама. Да ли је то веродостојна оцена или не, предлог мушкарцима је да није толико тешко одвојити мало времена овом на изглед женском хобију и грешка комбиновања термо белих чарапа са елегантном црном ципелом лако може бити исправљена.

Уколико и нисте сигурни које чарапе са чим да комбинујете испољите своју креативност њиховим одабиром. Могу бојом да одударају, али ако исказују стање вашег духа слободно се поиграјте.

Међу корисним саветима може се наћи још само начин како их учинити дуготрајним. Многи произвођачи развили су допунске програме од сатенских торбица за њихово чување у фиоци, па све до врећица и средстава за прање. Ту су и изуми против клизања стопала у ципели и многи други који ће свакако оправдати потрошени новац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво