Јесења беж инвазија

Повратак у шездесете године или у још даљу прошлост ове јесени је модни императив. Дајте шансу женственим хаљинама у пастелним нијанасама беж, розе и сребрне палете уз уочљиве ципеле са високим потпетицама против монотоности.

Мала црна хаљина ове сезоне после турбулентних кретања у модном свету претворила се у малу беж хаљину. Било да је реч о нијансама бисера, сребра, розикасте боје или златастог сјаја јесења хит тоалета мора бити „бледа" да би била интересантна.

Нежним пастелним нијансама и кројевима позајмљеним из Античког Рима и шездесетих година прошлог века нису одолели ни ветерани царства моде Валентино, Роберто Кавали и Карл Лагерфелд.

Мини, средње кратка или дуга, са карнерима, ресама, чипканим детаљима, са дугим или каратким рукавима, на бретеле, у стилу тоге... решења је безброј, а скоро све је дозвољено док год је очигледно да је лајтмотив нежност.

Уз шармантне, женствене моделе обавезна је изазовна обућа за разбијање монотоности - индиго, циклама, сребрне, златне, црне ципеле са високом потпетицом. Ипак, неки дизајнери и стилисти препоручују мирнију варијанту са ципелама или сандалама (за свечаније прилике) у нијансама меса или коже.

Пожељан је дискретан накит, као и други детаљи који неће превише одвлачити пажњу од саме хаљине.

Са друге стране, на лаку за косу не треба штедети, саветују модни познаваоци. Разбарушене локне и натапирана, уковрџана коса или пуштена да слободно пада, праве неку врсту равнотеже и целокупном мирном изгледу дају дозу немирног духа или бунтовништва.

Иако су прилично једногласни по питању „јесењег беж изгледа", дизајнери на пољу шминке и лакова за нокте воде прави мали рат.

Једна струја заговара употребу нежнијих нијанси које се стапају са тоновима одеће, док други препоручују вамп боје - што јача шминка и што шокантнија нијанса лака за нокте који ће издалека бити уочљиви.

Славне даме као и обично просто се утркују која ће боље да уради домаћи задатак и користе сваку прилику, а њих је у ово доба године више него довољно, да покажу да иду у корак са најновијим трендовима.

Највише похвала до сада су прикупиле глумачке звезде Ева Мендез и Кејт Хадсон, а одмах за њима су и водитељка Алекса Чанг и манекенка Петра Немцова.

У борби која је тек почела класичног проглашења победника, то јест победнице, неће бити, али то не значи да познате лепотице, а и оне које то нису, неће дати све од себе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се