Крзно од главе до пете

Температура се спустила у модним центрима западне хемисфере, па је у моди опет право крзно. Тај скупоцени материјал је, без обзира на протесте друштава за заштиту животиња, поново свеприсутан - од одеће, преко накита и капа, па све до обуће.

Некада давно, употреба крзна била је ограничена и од њега се правила искључиво одећа, највише капути и јакне. Затим је прешло и на обућу. Данас, крзно може бити на скоро свим модним детаљима.

Најтрадиционалнији и уједно најлуксузнији облик у којем се крзно јавља је бунда. Тај комад одеће прошао је дуг пут трансформације од простог огртача пећинског човека, који је служио само да задржи топлоту тела, до једног од кључних симбола престижа.

Дизајнери за ову сезону поручују да је време да се ослободимо свих стега приликом избора кројева и боја бунди - од оних кратких, које једва допиру до струка, до изузетно дугих које досежу до пода. Осим класичнних и очекиваних црних, зимске дане подједнако добро могу угрејати и ружичасти и наранџасти примерци.

Ташне, па и торбе су напокон дочекале да и оне буду украшене скупоценим и меким материјалом. Будући да је ризик од превише „чупавог" изгледа сувише велик уколико тако „окићене" ташне комбинујемо са бундама, модни познаваоци саветују да их без бриге носимо уз кожне јакне или вунене капуте, јер дају печат елеганције.

Присуство крзна на накиту чини се невероватним, али најновији модни детаљи познатих креатора разуверавају све неверне Томе. Проткане златним нитима и сатенским тракама, огрлице изгледају врло луксузно и носиве су уз велики број одевних комбинација.

Чизме са овим скупоценим материјалом нешто је на шта смо навикли, али такве сандале дефинитивно привлаче пажњу. Недокучиво је каквим временским приликама је намењена таква обућа, али једно је сигурно - где год да се појавите у њима, сви погледи ће бити упрти у вас.

Уколико вам је осећај крзна на кожи сувише драг да бисте га се одрекли када скинете бунду, дизајнери имају право решење! Хаљине и тунике са „крзненим" апликацијама задржаће жељену мекоћу, али и луксуз.

Незаобилазни „длакави" детаљи, нарочито током зиме, свакако су и различите капе и шубаре. Не само што ће чувати вашу фризуру од јаких налета ветра током хладних дана и разних падавина, већ ће нежно уоквирити лице и допринети романтичном изгледу. У складу са бојом косе можете бирати моделе који ће се утапати или пак контрастом истицати вашу нијансу косе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара