Воћне боје за луцкасти шик

Сенка под крошњом лимуна скрива кожу од јаких сунчевих зрака, уживате са омиљеном шећерлемом док вас благи морски поветарац милује по коси. Овако би, кажу познаваоци, могла да се опише нова колекција престижног италијанског бренда „Москино“.

Изузетно свеже, толико да не може бити свежије. Тако је Росела Жардини описала своју Cheap & Chic колекцију за пролеће/лето 2011. године коју је креирала за познату модну кућу Москино (Moschino) на чијем је челу већ шеснаест година.

Остајући верна филозофији познате италијанске дизјанерске куће, мешавини пародије и стереотипа, креаторка је успела да шокира и истовремено покаже неколико нових модних лекција.

Спајајући неспојиво, експлозију пастелних боја и релативно класичне кројеве, успела је да сву пажњу на Миланској недељи моде скрене на своју колекцију.

„Ово је више журка, него ревија", похвалила се прва жена модне куће  Москино. Није тешко придружити се групи оних који тако мисле ако узмемо у обзир да су манекенке шетајући се пистом слале пољупце присутнима и смешиле се флертујући. На крају ревије, приликом последње шетње пистом девојке су почеле да играју, недвосмислено претварајући ревију у праву забаву.

Модели су изгледали као шећерлеме са вашара. Веселе комбинације ружичасте и зелене, мистичне тиркизне и љубичасте, темпераментне црвене и жуте боје пажљиво и лепо стапале су се у сјајну амбалажу.

Удобни кројеви дају креацијама висок степен носивости у свакодневним ситуацијама, док одабир боја обезбеђује осмех и разведравање и најоблачнијих дана. Сасвим кратке и сукње до чланака, панталоне и хаљине у истичу извајану женску фигуру.

Помало луцкаст изглед одеће потпуно је комплетиран избором несвакидашњих сандала јер су и оне израђене у палети различитих тонова.

Огрлице са привесцима у облику шкољки и корала освежавају колекцију нежним тропским поветарцем. Посебно се истичу модели на којима не само да доминира жута боја у свом изворном облику, већ и у виду дезена на којима су приказане лимунове гране. Право освежење за спарно летње поподне!

Креаторка није заборавила ни на оне са мало класичнијим погледом на моду. Специјално због њих, део колекције чинили су конзервативнији модели у црно-белој комбинацији. Ипак, није одолела да и њих окити карнерима и апликацијама у жутој, плавој и ружичастој боји.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара