Макси искоришћеност минимализма

Не дајте да вас завара минимализам који је загосподарио модним пистама широм света - пробудите боема у себи и послужите се детаљима, савет је стилиста. Цветне торбе, капе богато окићене светлуцавим каменчићима и перјем, као и рукавице дречавих боја ту су да разбију монотонију препоручене једноставности.

Упркос томе што су модни креатори за сезону јесен/зима најављиваљи озбиљну, свечану одећу, једноставне и делимично строге кројеве уз минимум детаља, нема разлога да застрашите боема у себи.

Писте су биле преплављене моделима који подразумевају широке, врећасте панталоне, које не ласкају фигурама дама ако немају манекенску висину, капутима тамних боја и равног кроја који дивно стоје плавокосим девојкама савршеног тена и другим комадима који минимализују могућност да одговарају ширем кругу публике.

Са друге стране, поједини креатори не могу да избегну да зимску колекцију започињу и завршавају леопардовим шарама.

Такође, у случају да савете дизајнера узмете безрезервно, рескирате да уместо да вас околина доживи као особу од стила оставите утисак мумифициране и неупадљиве припаднице слабијег пола са дискутабилним осећаје за лепо.

Теши чињеница да су то поједини стручњаци из света моде схватили на време и у своје колекције убацили детаље који и те како разбијају монотонију.

Цветне торбе дезена јапанских вртова или украшене пауновим перјем не могу проћи незапажено, без обзира на то уз коју одевну комбинацију се носе. Са торби су цветни дезени прешли и на обућу, па ће и најнезгарапније чизме изгледати женствено уколико их красе нежноплаве латице.

Чак и најстрожи кројеви, уколико је одећа јарких боја у питању, неће изгледати досадно. Јесењу и зимску учмалост разбијају капути и чарапе у дречавим ружичастим тоновима, али и љубичасте и беле рукавице. Наравно, не сви поменути детаљи заједно.

Капама је ове сезоне посвећена посебна пажња. Украшене (опет) перјем, светлуцавим каменчићима и златним везом, њихова основна намена да нас сачува од налета ветра у хладним јесењим и зимским данима, губи примат, па корисна заштита магично добија статус накита.

За било који модни детаљ да се одлучите, најважније је да одаберете крој одеће који ће одговарати вашој фигури - сакривати недостатке и истицати оно чиме можете да се похвалите.

Трик са минимализмом који нам намећу светски модни центри је да га максимализујемо, саветују стилисти. Све што је потребно је одабрати одговарајуће модне детаље и направити њихову најбољу комбинацију, водећи рачуна да при том не претерамо у кићењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара