Неспутана романтика и притајена доминација

Дугогодишњи сарадници Томасо Аквилано и Роберто Римонди модерну девојку 2011. године виде у романтичним цветним хаљинама са изазовним шлицевима, дубоким деколтеима или необавезно огољеним раменом. Добродошле су и шармантне туфне, геометријски облици, јарке боје...

Дуга силуета после двогодишње доминације мини сукње дошла је као право освежење. Иако је реч о најкласичнијим одевним комадима, многи сукње и хаљине које досежу до чланака са недавно одржане Недеље моде у Милану виде као један вид комерцијализације.

Талас новина који се очекује са сваком колекцијом није лако осмислити. Међутим, креације искусних дизајнера Томаса Аквилана и Роберта Римондија који стоје иза куће Аквилано.Римонди (Aquilano.Rimondi) и даље носе печат „свеже" без икаквог трага комерцијализације.

Топли дани следеће године, према оцени дизајнерског двојца, идеални су за повратак у еру чувене дискотеке Студио 54.

Прогресивне девојке доминирале су пистом што се посебно допало публици. Боје, принтови, дезени и прорези деловали су превише смело конзервативнијим дамама, а истовремено и сувише класично за рокерке.

Ту су и романтичне цветне хаљине (и понека сукња) са подједнако изазовним шлицевима, дубоким деколтеима или необавезно огољеним раменом. Добродошле су ситне туфне, геометријски облици, чамац или овални оковратници. 

Јарке нијансе лимуна, кивија, кајсије, поморанџе и цикламе, „силовито" плава, као и мирнији земљани тонови заступљени су равномерно у новој колекцији коју потписују Аквилано и Римонди.    

Упркос енормном ентузијазму који је међу мање познатим креаторима владао када је реч о сезони пролеће/лето 2011. године, број колекција младих дизајнера на смотри моде у том италијанском граду није угрозио старије и далеко искусније колеге.

Иако полако, али сигурно одмиче и 21. век, још је поприлично уобичајено наићи на уреднике модних часописа и дизајнере који сматрају да је брзина којом се Милано прилагођава променама задовољавајућа.

Томасо Аквилано не дели то мишљење и резигнирано истиче да би његове колеге могле да буду далеко флексибилније.

„Италијанска тврдоглавост разуме једино промене које се одвијају корак по корак", оценио је креатор.

Иако сарађују од давне 1988. године, Аквилано и Римонди тек 2009. године лансирају заједничку модну марку за коју критичари и купци, за сада, имају само речи хвале.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара