Егзотика, будућност и мистерија

Нови модели линија „Армани“ и „Емпорио Армани“ иако међусобно потпуно различити, без трачка сумње, проткани су скривеним, али ипак препознатљивим идејама славног италијанског креатора. Овог пута искусни дизајнер прошетао се егзотичним пустињским пределима, али и завирио у будућност.

Када се после Недеље моде у Милану слегла прашина, модни познаваоци дошли су до заједничког закључка да је међу врхунским креаторима највећи заокрет на устаљеном путу направио Ђорђо Армани.

Стварајући колекцију за пролеће/лето 2011. године за линију Армани (Armani) италијански мајстор елеганције закорачио је у плави свет.

Коментаришући своју визију, Ђорђо Армани је сталожено док је још ревија била у току рекао да је то као када се родите као члан неког од племена на северу Африке.

Иако је апсолутно свака креација у уском опсегу валера плаве боје, дух модела изненађујуће се разликовао захваљујући суптилним одступањима у нијансама и текстурама материјала.

Нежни, каткад провидни раскошни додаци, овлаш обавијени око тела падали су ка глежњевима стапајући се у облак измаглице која скрива, али и истиче извајану женску фигуру. Стилизовани турбани и равне, мекане сандале савршене за тумарање пустињом, комбинације чине мистериознијим и егзотичнијим.

Два дана раније, 25. септембра, миланским пистама протутњала је Емпорио Армани (Emporio Armani) грозница.

Колекција препуна техно чуда, али у модном смислу, захваљујући миксу меких и оштрих кројева, а нарочито наглашеном струку асоцира на некадашњу интерпретацију моде 21. века.

Сукња која открива колена, пуфнасти рукави, спорадична асиметрија, струкирана хаљина уз обавезни широки каиш, слојевито облачење откривају тек мали део приче коју је италијански креатор започео у Милану.       

Иако су за највећи број модела коришћене нијансе из беж, црне и сиве палете, с времена на време бљеснула би жад зелена, али и црвена попут свежих јагода.

Степенасте хаљине, блузе пончо кроја и шортсеви израђени су од тила, органдина и чипке испрсканих пинк нијансама стискали су витке манекенке које су са уживањем носиле сатенску обућу и ташне у истом тону.

Упркос порукама критике да се сувише удаљио од Армани изгледа, чувени дизајнер зналачки је проценио да ће пролећне колекције за две линије наћи пут до срца оних дама које жуде за елегантним, али егзотичним изгледом. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара