Ношња проткана тајанственошћу

Инспирисан вијетнамским традиционалним изгледом, руски дизајнер Вјачеслав Зајцев националну ношњу подвргнуо је стилском преображају. Нове боје и комбинације удахнуле су јој печат тајновитости.

Недеља моде у Москви, у складу са вишегодишњом традицијом отворена је ревијом Вјачеслава Зајцева 16. октобра. Спој традиционалних кројева, шаренила, цветних дезена, интензивних боја, али и класичне елеганције на прави начин обележио је почетак 21. издања централног јесењег модног догађаја у руској престоници.

Колекција показује подвојеност Русије која живи између две културе - европске и азијске.

Централни део Русије више нагиње ка модним тенденцијама Западне Европе, као и трендовима и брендовима, док источни део чува традиције и обичаје.

Вијетнамска национална ношња која је руском дизајнеру послужила као база инспирације, прошла је кроз потпуни стилски преображај, а нове боје и комбинације удахнуле су јој печат тајновитости.

Према оцени искусног креатора, мушкарци следећег пролећа треба да се облаче класично и помало аристократски, али могу себи да допусте и слободније детаље у виду јарких боја и панталона са три-четврт ногавицама.

Елеганцију коју природно носи гардероба златних нијанси даме ће следеће сезоне моћи без бојазни да носе једино ако су нијансе материјала светлије. Избором таквих тонова златне боје, то јест „краљице елеганције", припаднице лепшег пола осигураће младалачкији изглед.

Како сам Слава Зајцев често истиче, свој препознатљив стил стекао је још пре 30 година, када је мода у Русији тек настајала.

Упркос томе, публика, али и критика сматрају да класичне кројеве, материјале и боје руски дизајнер вешто преклапа са најсавременијим модним тенденцијама, трендовима и техничким и технолошким новитетима. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара