Асиметрична женственост

Мноштво необичних детаља, од рајсфершлуса, преко пертли, све до изазовних отвора на неочекиваним местима на хаљинама, показују да португалска креаторка Ана Салазар не прави компромисе са комерцијалним решењима. Асиметрични кројеви дају посебну драж читавој колекцији представљеној у Лисабону.

Ана Салазар, португалска Вивијен Вествуд, како у медијима зову цењену креаторку са Иберијског полуострва, поново је оправдала очекивања критике и публике. Као и њена британска колегиница Салазарова упркос вишедеценијском трајању успева да на модну сцену увек изнесе нешто ново и остане извор инспирације.

Свака колекција португалске дизајнерке представља јединствену авангардну визију трендова, које не прати већ ствара.

На ревији коју је осмислила за Лисабонску недељу моде, моделе из колекције за пролеће/лето 2011. године нису носиле стандардне манекенке. Међу дамама које су прошетале пистом била је, између осталих, и 70-годишња Лили Канекас, припадница португалског џет-сета. Тако су трачеви на овој ревији из првог реда прешли на саму писту.

Доносећи још једном талас свежих идеја, креаторка је у новој колекцији објединила мноштво различитих облика, материјала и текстура које ласкају женским облинама.

Истицали су се асиметрични кројеви, као и инвентивна употреба пертли и рајсфершлуса „где им место није". Интересантни отвори на хаљинама у висини кукова, на децентан начин скрећу пажњу на сексепил девојке.

Сакои са рукавима потпуно лишеним симетрије, сукње равног кроја чију једноставност разбијају уметнути детаљи од чипке, карнери, рајсфершлуси и траке свакако су обележили ову ревију.

Упркос необичним решењима, креације су носиве, како у дневним, тако и у вечерњим варијантама.

Отварањем два бутика у тржним центрима, цењена креаторка своје креације све више приближава широј јавности и промовише бренд који носи њено име у иностранству. Тренутно јој се Бразил чини најпримамљивијим, па је управо Сао Пауло одабрала да представи колекцију за јесен/зиму 2010. године.

Увек постоји ризик да бренд који жели да прошири свој утицај на светску сцену изгуби на оригиналности како би направио компромис са комерцијалношћу.

Са Аном Салазар то није случај, јер ова колекција, упркос моделима који се могу носити у свакондевним ситуацијама, садржи оригинални потпис ове португалске дизјанерке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара