Етно „зачини“ у вртлогу шаренила

Експлозија боја, бројни светлуцави украси и женствена елеганција обележили су нову колекцију Валентина Јудашкина. Моделе представљене у Паризу, руски креатор ненаметљиво је „зачинио“ етно мотивима, чинећи их привлачним и онима који нису љубитељи традиционалних руских модних обележја.

Руски дизајнер Валентин Јудашкин у присуству бројних званица, међу којима и супруге руског председника Медведева Светлане, представио је своју колекцију за пролеће/лето 2011. године на Недељи моде у Паризу.

Ревију познатог руског креатора обележиле су праве експлозије боја међу којима су доминирале наранџаста, пинк и црвена, као и детаљи у виду перли и шљокица.

Махом сјајни материјали, свила и сатен, допринели су да боје модела буду још изразитије.

На веома ненаметљив начин, Јудашкин се поиграо националним мотивима и модерним кројевима па су све његове креације и те како носиве у свакодневним приликама.

Традиционални руски елементи, попут косе подигнуте у плетеницу и ципела које се као балетанке везују око ногу, иако приметни, довољно су ненаметљиви да се могу носити сваког дана уз нешто неутралнију гардеробу одговарајућих нијанси и материјала.

Са друге стране, калеидоскопским шаренилом и цветним дезенима који су преплављивали поједине моделе, овај дизајнер је показао да се од порекла ипак не може побећи.

Други део ревије обележили су доста луксузнији модели резервисани само за посебне прилике. Мирнијих боја, углавном беж и беле хаљине са светлуцавим детаљима намењене су изузетно нежном и софистицираном изгледу.

Пратећи линију тела, уз отворена леђа и карнере хаљине су истовремено и женствене и елегантне.

Представљањем на овогодишњој Недељи моде у француској престоници, Јудашкин је побрао бројне похвале и позитивне коментаре.

Валентин Јудашкин је најпознатији руски дизајнер и награђивани члан руске Академије уметности. Његови модели су изложени у музеју у Лувру, Калифорнијском музеју моде, Метрополитен музеју у Њујорку и Државном историјском музеју у Москви.

Једини је руски креатор са чланством у Синдикату високе моде у Паризу, а бренд који носи његово име познат је и ван граница његове матичне земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара