„Шанел“ панк романтика

Уметничка дела из „Шанелових“ радионица, која и овог пута потписује Карл Лагерфелд, оставила су париску публику без даха. Најбоље оцењена колекција немачког креатора од када ради за „Шанел“ спој је традиционалне елеганције, романтике и благог заокрета ка панк стилу.

Оркестарска музика, меки звуци који су допирали из фонтане и црно-бела апстрактна сценографија створили су идеалну атмосферу за представљање нових креација са етикетом „Шанел".

Колекцију за пролеће/лето 2011. године чувене модне куће потписује немачки креатор Карл Лагерфелд, који је овог пута добио најбоље оцене критичара од када ради за „Шанел".

Маштовити модели, поприлично лишени детаља, украшени су нежним перјем које је лепршало преко топ хаљина и мајца од шифона, али и небоплаве тоалете од твида.

Ревија одржана током Недеље моде у Паризу прошла је без уобичајених трикова, ако се изузме то што су пистом прошетали мушкарац и мали дечак, глумећи оца и сина, у истоветним „Шанел" сакоима од твида.

Искусни креатор је са уметничком прецизношћу направио баланс између ексклузивности и мејнстрим моде, оцена је модних стручњака.

Присуство једне од најтраженијих манекенки последње деценије 20. века, као и повратак на писту, само за ову прилику, 53-годишње музе дизајнера те модне куће током осамдесетих Инес де ле Фрисанж, доказ су да су креације намењене свим женама.

Прецизније, оним припадницама лепшег пола које могу да приуште мала уметничка дела пореклом из „Шанелових" радионица. А из тих радионица ове јесени „изашли су" предивни комади попут познатих сакоа од твида, украшених тракама тила у пачворк стилу.

За отварање ревије одабран је црни сако са рељефним шупљинама. На сличан начин украшене су и панталоне и веома кратки шортсеви, што је највероватније Лагерфелдов допринос опчињеношћу панком ове сезоне.

Како су се појачавали акорди песме "Bitter Sweet Symphony" групе "The Verve", одећа је све више добијала романтичан изглед.

Лагани материјали са тамним цветним дезенима, слапови тила, шифона и мрежастих материјала, претежно црно-белих, стапали су се у нежне хаљине које су при сваком грациозном покрету манекенки неспутано лепршале око њихових тела. „Покретљивости" материјала доприносило је и перје пришивено на рубове сукњи и хаљина.

Једини чврсти комади на ревији биле су металне огрлице и сандале са тањим платформама, неке са мноштвом шљокица.

Моделе нове „Шанел" колекције Карл Лагерфелд осмислио је тако брилијантно да њихова израда делује као једноставан поступак, што никако није. Напротив. Креације су, према речима критичара, уметничка дестилација дугогодишњег искуства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара