Лептири и пшенично класје

Британска дизајнерка Сара Бартон, која је преузела кормило куће „Александар Меквин“, није разочарала љубитеље необичног модног израза. Потпуно у духу маштовитог дизајнера, Бартонова је у Паризу представила колекцију за пролеће/лето следеће године.

Када је Александар Меквин, британски дизајнерски геније који је основао истоимену модну кућу, извршио самоубиство прошлог фебруара, свет моде претрпео је огроман ударац.

За тренутак неки су помислили да ће модна кућа маштовитог аутора омиљене гардеробе ексцентричне поп звезде Лејди Гаге, манекенке Кејт Мос, глумица Саре Џесике Паркер и Дру Баримур престати да ради.

Убрзо је, међутим, британска креаторка Сара Бартон, која је Меквину била десна рука од 1996. године, постављена за креативног директора фирме.

Да је достојна да замени ингеиниозног Меквина Бартонова је доказала креацијама приказаним на Недељи моде у Паризу.

Према оцени критичара, колекција за пролеће/лето 2011. године представља „отелотворење наставка визије Александра Меквина".

Будући да је имала непуна четири месеца да осмисли читаву колекцију и ревију, Сара Бартон је одабрала неочекиване материјале, што у потпуности осликава дух Александра Меквина.

Највише пажње привукли су модели од пшеничне сламе, нојевог или пауновог перја и кратка хаљина од колажа сачињеног од вештачких лептира упарена са ципелама са идентичном декорацијом.

Колекција обилује традиционалним Меквиновским елементима - „анимал принтовима", везом златним нитима и „пипцима" који хаотично падају у савршеној хармонији.

Право је освежење видети да је креатор који је преузео бренд од колеге задржао оригинални имиџ, истичу познаваоци модних прилика, поготово када је у питању аутор са таквом визијом какву је имао Александар Меквин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара