Мрачна "YSL" кантри сензуалност

Колекција за пролеће/лето 2011. године са етикетом „Ив Сен Лоран“ није испунила очекивања дама верних тој модној кући. За топле дане дизајнер Стефано Пилати одабрао је провокативне моделе углавном тамних нијанси.

Ревија на којој су представљени пролећни модели за сезону 2011. године куће „Ив Сен Лоран" одржана је у прелепом ентеријеру грандиозне куће у Паризу која је некада припадала чувеној банкарској породици Ротшилд.

Ексклузивна локација наговештавала је да ће колекција Стефана Пилатија, представљена у оквиру Недеље моде у француској престоници, одисати врхунским шиком са дозом еротике.

Креатор се овог пута определио за потпуно другачији изглед па одеће са апликацијама попут белих памучних хаљина са јагодама није било, као ни нити превише уштогљених и званичнних комада који су обележили прошлу сезону.

Напротив, модели су били у правом Сен Лорановом стилу. Пилатијеве креације сада су више „нагињале" спортској варијанти дневног шика која подсећа на препознатљиви стил седамдесетих.

Пистом су прошетале манекенке које се носиле памучне хаљине затегнуте каишевима са бронзаним детаљима. Међу моделима су се истакли и широки бели памучни капутићи, морнарско плава одела са сукњама, романтичне наранџасте блузе балон-рукава са провидним материјалом на леђима.

Приметни су били и кантри детаљи у виду крзнених сукњи које су се састојале од два дела спојена помоћу танких каишића.

Уредно, чак строго зачешљана коса, раздељак на средини и понека плетеница са стране дали су манекенкама прилично строг израз. Сјајне бордо усне и готово невидљиве обрве додатно су униформисали девојке које су пистом ходале брзим, али сигурним кораком.

Отменост тонова старог злата допринеле су елеганцији сандала са високим потпетицама.

Колекција је намењена „новом модном племену", наводено је у пратећем материјалу.

Многи критичари деле мишљење да модели и нису баш „овоземаљски" и да се тешко „подвлаче" под кожу, што је најважније за сваки нови тренд.

Као потенцијални „кривци" помињу се мрачне дубине тегет нијанси, наранџаста, као и затворена зелена са црним детаљима. Током пролећа и лета требало би да светле, јарке и морске боје утичу на боље расположење, што тамни тонови које је Пилати одабрао тешко да могу да „изведу".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара