Галијанове старлете у морнарском руху

У јеку модних смотри и мору стилова издвојиле су се креације Џона Галијана за кућу „Кристијан Диор“. Морнарске капице и јакне, палмино лишће на принтовима и изазовне саронг хаљине и сукње у тропским тоновима биће обавезни већ првих топлих дана следеће године.

Као модни центар, француска престоница привлачи сам врх индустрије моде, а за место на јесењој смотри како међу ауторима, тако и међу новинарима и посетиоцима влада права јагма.

Без икакве сумње модели модне куће „Кристијан Диор" заслужују да се нађу међу изабранима.  

Креације за пролеће/лето 2011. године, које потписује британски дизајнер Џон Галијано премијерно приказане на Недељи моде у Паризу, привукле су велику пажњу купаца, извештача и критичара.  

Транспарентне хаљине намењене припадницама лепшег пола које се могу похвалити витким фигурама, брижљиво осмишљене комбинације и раскошни детаљи водили су посматраче кроз Галијанову причу са обале мора.

„Вреле" тропске нијансе и богати принтови хибискуса, орхидеја и палми на дугим лепршавим хаљинама допринели су да управо ти одевни предмети освоје највише симпатија.

Ако се изузму шармантне тексас сукње и јакне уредног кроја прећене беж панталонама или шортсевима, колекција је наизглед више прилагођена сиренама са црвених тепиха него урбаним трендсетеркама.

Мандарине као мотив на квалитетним принтовима, хеклани и везени украси, разнобојно перје, гламурозни бисери и шкољке чинили да присутни повремено забораве на доминантан морнарски стил.

Љубичасте свилене хаљине посуте латицама орхидеја требало би да се носе испод кратког мантила од тегет коже.

Према оцени модних познавалаца, игра у коју се искусни Галијано безбрижно упустио резултирала је одличном комбинацијом морнарских, традиционалних и пинап стилова.

Галијано је за вечерњу варијанту одаврао нежне, елегентне дуге тоалете са благим додиром гламура. Набори на раменима, мини ташне, вез комбинован са шљокицама, траке од шифона и свила као основни материјал сигурна су „карта" за феноменалан изглед.

У тоновима хибискуса можете се опустити и бити сигурни да ћете бити премећене, поручује Галијано.

Дневне варијанте су нешто блаже и подразумевају много више светлијих боја, краћих белих модела, „шашаве" наочаре за сунце, морнарске капе, сандале ватрених нијанси, саронг сукње и хаљине (крајеви платна најчешће правоугаоног облика које се необавезно везује око струка или врата).

Следећег пролећа асиметрично копчање је више него добродошло, а уместо класичног појаса или каиша необавезно привежите разнобојне траке или нешто што асоцира на уплетен канап, а строго равне, пуније шишке увијте ка челу, ставите црвени кармин, али и сенку и „Кристијан Диор" изглед је ту.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара