Романтика и „бајкерска“ јакна

Кокетнији и лепши него икада, модели за пролеће и лето 2011. године великана британске и ирске модне сцене Пола Костела нарочито су импресионирали млађу публику Лондонске недеље моде. За младалачкији изглед заслужни синови искусног креатора, тврде критичари.

Само што се завршила Недеља моде у Њујорку, новинари, купци и модни стручњаци преселили су се у Велику Британију како би присуствовали лондонској смотри. У поређењу са бројем познатих који су посећивали ревије у Великој јабуци, представљање нових колекција у британској престоници привукло је прилично мали број славних лица.

Већ првог дана Лондонске недеље моде, одржане од 17. до 22. септембра, интересантни, женствени и модерни пролећни и летњи модели које потписује креатор Пол Костело били су доказ да је реч о једном од најважнијих сајмова моде у свету.

Љубитељи стила 65-годишњег ирског дизајнера нису се разочарали колекцијом за пролеће/лето 2011. године са темом „Звончица која се претворила у девојку која се забавља".

Кокетнији и лепши него икада, модели једног од најзначајнијих креатора британске и ирске модне сцене прате линију тела, а металик нијансе светлуцале су и преливале се под јарком светлошћу рефлектора.

Иако је више него очигледно да је Костелова главна инспирација музички фестивали и забава, колекција обилује женственим и изазовним моделима, романтичним цветним дезенима и, мало неуобичајено, металик јакне налик на „бајкерске".

Рок стил стидљиво извирује између дугих свилених хаљина, што је веома далеко од уобичајеног Костеловог стила који као да је више намењен младиној мајци него младој девојци жељној провода.

Предимензиониране машне и широко кројене јакне са капуљачама на први поглед немају ништа заједничко, али у пролећно-летњој колекцији модне куће „Пол Костело" уклапају се идеално.

Према оцени модних критичара, највероватније је у питању утицај шесторице синова који се попут искусног оца у модним водама сасвим добро сналазе и у последње време преузимају све више посла у очевој фирми.

Носећи мушке моделе намењене првим пролећним, али и врелим летњим данима синови цењеног креатора појавили су се на писти у самој завршници ревије.

И док је модна индустрија ове године напокон највише пажње посветила припадницама лепшег пола са облинама, Костело се вратио корак уназад и конзументкињу описао као „витку, дотерану и интелигентну".

Према подацима Британског модног савета, током Недеље моде у Лондону уговоре се послови у вредности чак 100 милиона фунти.

Модна индустрија у овој европској држави директно запошљава око 816.000 људи, а њен шири допринос британској привреди процењује се на више од 16 милијарди фунти, што је веома сличан износ који доноси прехрамбена индустрија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво