Гламур и интригантност филмске диве

Необични „зачини“ у виду детаља од рафије, перја и крзна наредних сезона биће заслужни за сјајан изглед одлучних припадница лепшег пола. Судећи према креацијама модног ветерана Роберта Верина и талентоване креаторке Амаје Арзуаге, представљеним на смотри моде у Мадриду, елеганција и гламур неће одступити ни пред пролећним сунцем.

Класичне филмске хероине попут Џејн Фонде, снажне жене чији стил одевања не може лако да се заборави, увек трагају за различитим и јединственим концептима. Управо тиме се Роберто Верино водио када је осмишљавао моделе за пролеће 2011. године.

Креатор из Галиције представио је нову колекцију на Недељи моде у Мадриду, одржаној од 17. до 22. септембра, а осим елегантних женских модела било је и понешто од „крпица" и за модерног мушкарца који воли слободу покрета али и да истакне колико је згодан.

Веран јединственом стилу по којем је и постао препознатљив, Верино се одлучио за комбинацију софистицираних и грубљих материјала како би добио уникатни, али карактерни изглед са печатом луксуза и гламура.

Према оцени извештача из шпанске престонице, креатор је имао јасну намеру да испита границе моћног и атрактивног дизајнирања одеће намењене за свакодневно ношење.

Упркос последицама светске економске кризе које смо сви осетили, ветеран шпанске и европске модне сцене одабрао је квалитетне али веома једноставне материјале попут свиле, шифона и органдина и „зачинио" необичним детаљима од рафије, перја и крзна.

Женствени дизајн и провидне моделе намењене слабијем полу, као и линију за мушкарце Верино је претежно обојио у природне нијансе песка и дрвета. Ватрени црвени, тиркизни и циклама тонови, као и црни и бели модели заслужни су за гламурозни вечерњи изглед.

Будући да води рачуна о личном печату, искусни креатор у пролећној колекцији доделио је веома важну улогу додацима и украсима. Џиновске или веома мале ташне, Сваровски апликације, интересантне наочаре за сунце обезбеђују осећај луксуза и гламура.

Последњег дана Мадридске недеље моде, захваљујући постмодерној визији, најзапаженија је била колекција шпанске дизајнерке Амаје Арзуаге.

Са непогрешивим осећајем за лепо, женствено и интригантно, 40-годишња креаторка сматра да ће следећег пролећа црвени тонови посебно јасно осликавати страст, а светлије нијансе пинк боје, мистична маслинаста или дим плава одличан су избор за сукње звоно кроја.

Публика воли артистички приступ који организатори имају при планирању ревија Амаје Арзуаге и чим се једна заврши већ почињу спекулације какав ће следећи спектакл бити.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво