Модерна богиња

Префињеном стилу богиња са Олимпа није одолела ни Дајен фон Фирстенберг. Женствени пролећни модели допуњени савременим детаљима освајају на први поглед, а мање формални комади намењени су девојкама које трагају за модерним изгледом праћеним максималном удобношћу.

У модну историју уписана као креаторка сада већ чувене хаљине на преклоп, Дајен вон Фирстенберг утицај економске кризе на модну индустрију оценила је као цунами.

Да би показала колико је оптимистична, на Недељи моде у Њујорку представила је веома допадљиву колекцију у стилу гламурозних решења из седамдесетих година прошлог века.

Пролећна колекција за 2011. годину, представљена четвртог дана Недеље моде, обилује једноставнијим принтовима.

Главни одевни предмет и овог пута је хаљина, али су на радост многих у, највероватније само привремену, пензију испраћени шљокицама преливени модели направљени од бројних слојева шифона.

Стилизоване мајце кратких рукава претворене су у кратке хаљине, а и већ поменути модел на преклоп нашао је своје место у колекцији.

Према оцени извештача, дивно је било видети метаморфозу хаљине на преклоп у шик комбинезоне и блузе са капуљачом.

Антички грчки стил допуњен савременим женственим детаљима освојио је присутне чим су манекенке изашле на писту.

Доминантне боје биле су плава, љубичаста, зелена и жута. Ипак, они који су очекивали дречаве нијансе преварили су се јер је искусна креаторка одабрала делимично „пригушене" јарке тонове. 

Како би у линију додала мало „зачина" за необавезнији изглед, Дајен Фирстенберг је међу обавезне пролећне комаде уврстила и ланене сукња-панталоне маслинастих нијанси, мантиле са облачићима и цигла црвена одела.

За сам крај ревије намерно су остављене хаљине златне боје у стилу античких богиња чиме је заокружена главна тема колекције.

Резултат је женствена, нежна али живописна колекција одевних предмета за сунчане дане који савршено пристају модерним девојкама.  

Оценивши њујоршку смотру моде као веома успешну, креаторка је истакла да је сада најважније купцима понудити квалитетан и интересантан производ по одговарајућој цени. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво