Марк Џејкобс креира за пуније даме

Модна индустрија је, бар декларативно, почела да узима у обзир и жене које носе конфекцијске бројеве веће од 42. Међутим, Марк Џејкобс је за сада једини из „прве лиге“ модних дизајнера који је најавио колекцију за пуније даме.

Амерички дизајнер Марк Џејкобс биће први из „супер лиге" модних креатора који ће креирати линију одеће за пуније жене. Прецизније - веће од конфекцијског броја 42.

Иако одлука још није званично саопштена, Роберт Дафи, Џејкобсов пословни партнер и председник модне компаније која носи име познатог дизајнера, путeм Твитера је обелоданио намеру да убудуће праве одећу и за „даме са израженијим облинама".

Прва колекција у оквиру линије за жене „плус величина", како их у модним магазинима називају, у продавницама ће се појавити највероватније тек за годину дана.

„Ја сам позамашан човек - висок сам 193 центиметра и тежак 95 килограма и знам колико је тешко пронаћи одговарајућу одећу. Наравно, ја могу да тражим да ми је направе по мери, али хоћу да кажем да знам како се крупне особе осећају", написао је Роберт Дафи у поруци на Твитеру.

Џејкобсов партнер је читаоце који прате његове постове на Твитеру позвао да сугеришу „поднаслов" ове модне линије јер, како је рекао, не воли израз „плус величине".

Модна индустрија је током последњих неколико година показала интересовање за креирање одеће за жене које имају вишак килограма.

Манекенка Кристал Рен, најпопуларнија и најбоље плаћена међу такозваним „моделима за плус величине", појавила се на неколико „редовних" модних ревија протекле сезоне, а осванула је и на насловној страни италијанског Вога.

Кристал, иначе, носи конфекцијски број 42, за разлику од већине манекенки које се појављују на модним пистама, а које не прелазе број 36.

Међутим, упркос томе што је јавност изузетно благонаклона према том тренду, ниједан од познатих модних брендова није показао спремност да уради нешто конкретно по том питању.

Очекује се да ће подухват Марка Џејкобса бити својеврстан оглед и да ће од успеха његове линије за пуније зависити да ли ће и остали врхунски дизајнери следити његов пример.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара