То је фризура?!

Паж, боб, краће или дуже шишке, реп, пунђа, кикице… Ништа од наведеног не може описати неке од „објеката“ који се на срећу (или жалост) не налазе често на главама најчешће славних личности и манекенки.

Додела Брит награда у фебруару ове године била је савршена прилика да се Лејди Гага, певачица позната по веома чудном стајлингу, појави у још једној незаборавној одевној комбинацији.

Међутим, комплетан изглед, почевши од костима, преко шминке и „фризуре" надмашио је сва претходна издања у којима се америчка певачица појављивала у јавности.

Коса и додаци формирали су на глави певачице нешто налик на кошницу или шећерну вуну.

Без икакве сумње, било је потребно много стрпљења, неколико сати рада, а вероватно и неколико бочица лака за косу пре него што је ексцентрична Американка била задовољна изгледом.

Упркос великом труду читавог тима нема изгледа да ће се таква фризура, бар док неко не „искључи" гравитацију, редовно виђати на улицама.

Модни маг Џон Галијано осмислио је много невероватних одевних предмета, али како му је пошло за руком да направи „хоризонталну" фризуру многима и даље није јасно.

Распуштене пунђе принцезе Леје из серијала „Звездани ратови" могле би да буду приближан опис фризуре која је из далеке, далеке галаксије некако доспела на Земљу 2010. године.

Проблематични кошаркаш, рвач, глумац и учесник ријалити програма Денис Родман веома добро зна да привуче пажњу на себе.

У том смислу јака шминка и платинасто плава „чирокана" представљају одличан избор.

Познат по експериментисању са бојом косе, некадашњи центар Чикаго булса овог пута се одлучио за перику и поштедео своју косу третмана агресивним хемикалијама.

Нека врста футуристичког крзненог шлема, то јест највероватније фризура осмишљена за једнократну „употребу", ова фризура издвојила се најпре висином, а онда и волуменом.

Изглед намењен јесењој сезони 2010. године који је осмислио Шарли Ле Манду највероватније ће се наћи само у неком научнофантастичном остварењу. Ако се неко од овоземаљских бића одлучи за овакав изглед, корисно је знати да је плава шминка неизбежна.

Инспирисан магијом коју носе ликови чувене породице Адамс, Ле Манду је посебну фризуру посветио рођаку Иту. Укротивши немирне, дуге праменове добио је реге верзију рођака Мортише и Гомеза Адамса. 

Када би могао да види радове овог младог фризера и дизајнера Салвадор Дали био би веома поносан. Коса у облику усана и наочаре за биће са три пара очију чине још једно дело Шарлија Ле Мандуа које се урезује у памћење.

Стилизовање такозване фризуре-фантазије најбољи је начин да фризер демонстрира своје умеће и креативност.

Светски признати, али и потпуно непознати мајстори са маказама и чешљем инспирацију проналазе у природи, моди, бајкама, прошлости, будућности...

Такве фризуре нису намењене припадницама лепшег пола које су оковане чврстим стегама конвенционалности кренуле на посао, већ храбрим младим дамама које ће само делић једне такве идеје моћи да примене и носе сопствено уметничко дело свуда са собом. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара