На корак до сна

Екстравагантни модели либанског креатора Абеда Махфоуза, према оцени критичара делују као одоре лепотица из бајки. Свила, сатен, тафт, сомот и плиш само су неки од материјала које је дизајнер одабрао како би направио моделе из снова многих девојака.

Либански модни дизајнер Абед Махфоуз засенио је многе познатије колеге представивши колекцију за јесен/зиму 2010. године током Недеље моде у Риму. Низ елегантних, луксузних хаљина које Махфоуз потписује деликатно су украшене прелепим детаљима.

У потрази за свежим погледом на женственост, али и другачијим материјалима креатор се упутио на исток.

Сцена, посебно дизајнирана како би подсећала на славну Сиднејску оперу, била је одлично окружење за представљање готово 40 раскошних хаљина.

Набори и слапови материјала вешто позиционирани да прате природне облине тела истичу женственост фигуре, оцењују модни критичари.

Сјај шљокица и кристала пажњу привлачи највише на кукове и груди, што је идеално за припаднице лепшег пола које желе да на суптилан начин доспеју у центар пажње.

Сам назив колекције "Flowing Sculpture" наговештава да је реч о моделима који ће, захваљујући брижљиво осмишљеним елементима, на писти „оживети".

Између црвене и златне, морски плаветне и боје маслине, аутор позива на својеврсно путовање кроз контрасте током којег посетиоци могу уживати у раскошним кројевима који су увек, попут корсета, уски у горњем делу, док се почев од струка постепено шире да би до зглобова и стопала достигли пуну ширину.

Свила, сатен, тафт, сомот и плиш само су неки од материјала које је Махфоуз одабрао како би се девојка у његовој гардероби осећала као у бајци.

Када видимо овакве моделе просто зажалимо што нема више прилика у којима бисмо могле да изгледамо и осећамо се као принцезе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара