Свемирска одела на париским пистама

Завршница Недеље мушке моде у Паризу оправдала је очекивања публике која је навикла на несвакидашња модна решења. Том Браун представио се „Одисејом у свемиру“ и ретро скафандерима, а Пол Смит је потврдио да ни савремено виђење рокера из седамдесетих не може да прође без бркова и браде.

Звездани деби америчког дизајнера Тома Брауна у Паризу затворио је Недељу мушке моде у овој европској престоници. Готово филмски театрално манекени одевени у идентична космонаутска одела са кацигама прошетали су пистом.

Браунова „Одисеја у свемиру" као да је предодређена да постане легенда, чак и у Паризу где су необичне колекције веома далеко од комерцијалних уобичајена пракса.

Упркос чињеници да линија коју потписује Браун обилује тесним блејзерима и кратким бермудама, ревија ће остати најдуже у сећању посетилаца.

Деловало је као да се средином шездесетих година 20. века посада свемирског брода вратила са мисије и грешком одећу убацивала у машину за прање веша након чега су се јакне, панталоне, бермуде, мајце, кошуље скупиле.

Британски дизајнер Пол Смит такође је колекцију за пролеће/лето 2011. године представио у завршници Недеље мушке моде која је одржана од 24. до 27. јуна у француској престоници.

Не баш по бојама усклађена Смитова колекција носила је печат стила рок звезда седамдесетих година. Инспирисан периодом који обилује интересантним бојама, дезенима и кројевима Смит се одлучио за уске панталоне, мајце са кратким рукавима које као да је уклапао мамуран рокер бирајући одећу са гомиле на поду.

Дубоке окер и пурпурне панталоне прате мајце веселих боја, свилени блејзери и интересантне чарапе.

Пол Смит се и овог пута држао личне традиције и ревију затворио најнеобичнијим моделима и комбинацијама.

Бради и брковима није одолео ни Смит као ни Јоши Јамамото и Жан-Пол Готје који су нас претходних дана повели на шетњу кроз историју и Џон Галијано који је био инспирисан изгледом Чарлија Чаплина. Ипак, за разлику од колега као посебан печат Смит је убацио тетоваже и понеку конзерву из којих су манекени пили пиво.

Према оцени модних критичара, била је ово „јака" сезона дизајнера мушке моде који редовно излажу у Паризу и познати су по иновативности.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво