Кавали и Гучи усред Оријента

Црпећи инспирацију из оријенталних и индијанских извора, два италијанска модна гиганта „Кавали“ и „Гучи“ понудилa су веома различите, а опет изузетно сличне колекције. Модеран мушкарац наредног лета обући ће свилену кошуљу и лагано одело плаве или црвене боје, а око врата ће необавезно обмотати танки шал.

Врхунски светски дизајнери окупили су се у Милану на Недељи мушке моде да би представили колекције за пролеће/лето 2011. године. Плаво тексас платно, али и други материјали азурних нијанси се, судећи према колекцијама модних кућа „Гучи" и „Роберто Кавали", следеће године враћају на велика врата.

 Трећег дана смотре моде у Милану, која се одржава од 20. до 24. јуна, дизајнерски тим италијанске куће „Гучи" показао је колико ће следеће године бити важни детаљи.

Летња колекција евоцира успомене на седамдесете године прошлог века: комфорна одела неформалног кроја, украси од плетене коже и мотиви карактеристични за одевне предмете северноамеричких Индијанаца.

Фрида Ђанини која предводи дизајнерски тим италијанског модног гиганта за основу колекције изабрала је одела дубоке плаве боје са сакоима са двоструким копчањем, што им је дало посебну елегантну ноту.

Свилене кошуље са кратким рукавима преко нешто ужих панталона и не претерано формалне јакне обавезно треба уклопити са свиленим шаловима. Избор свиле, недвосмислене асоцијације на земље Оријента, представља везу са још једним, веома богатим извором инспирације.   

Ипак, и поред наизглед доста формалне колекције, ауторка је оставила доста простора за опуштенији стил, као и за забаву. Тексас кошуље са интересантним индијанским мотивима, готово сафари сакои са четири мала џепа са предње стране, сомотски шортсеви, широке сребрне наруквице...

Као и обично, „Гучи" тим је одиграо „сигурно" на препознатљиве торбе, овог пута са ручно плетеним ручкама и тракама.

Према речима ауторке колекције, Маракеш је био град инспирације који је дао посебан печат овој колекцији.

Са друге стране, шездесетдеветогодишњи Роберто Кавали покушава да дефинише изглед који ће истовремено одговарати и њему и његовом сину.

Ревија одржана у понедељак увече отворена је тако што су три манекенке одевене у интересантне одоре бакљама запалиле велики пламен који је обасјавао писту.

„Кавали изглед" препун је смелих принтова базираних на фотографијама које је креатор донео са недавног путовања по Индонезији комбинованих са основним и тамним бојама.

Оријенталне панталоне које су широке до колена а онда се нагло сужавају и прате линију ноге до самих чланака носе се у комбинацији са јакном.

На јакни се обавезно заврћу рукави како би се видело да су панталоне и постава израђени од истог материјала.   

„Мушкарац мора бити мушкарац...са мрвицом фантазије како би истакао јединственост своје личности. Ја сам мушкарац који није више супер млад и данас вам предлажем оно што бих и сам обукао...а и мој син такође", навео је Кавали у опису колекције за пролеће и лето наредне године.

Колико год биле различите, колекције модних кућа „Роберто Кавали" и „Гучи", према оцени модних стручњака, представљају веома слична виђења модерног младог, али и нешто старијег мушкарца.       

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво