Награде за најбоље у модном свету

Савет модних дизајнера Америке доделио је годишње награде. Најбољи дизајнер женске одеће је Марк Џејкобс, мушке Маркус Вејнрајт и Дејвид Невил, дизајнери бренда „Rag & Bone", а награду за животно дело добио је Мајкл Корс.

Марк Џејкобс добитник је овогодишње награде за најбољег креатора женске одеће, коју додељује Савет модних дизајнера Америке (Council of Fashion Designers of America - CFDA).

Годишња награда за најбоље дизајнере мушке одеће припала је Маркусу Вејнрајту и Дејвиду Невилу, који стоје иза бренда „Rag & Bone", а најбољи инострани дизајнер је Кристофер Бејли, дизајнер компаније „Барберис".

Награда за животно дело ове године уручена је Мајклу Корсу који је, примајући признање рекао: „Али ја сам тек дете! Како је могуће да добијем награду за животно дело?".

Специјална награда Борда директора Савета модних дизајнера Америке постхумно је додељена британском дизајнеру Александру Меквину, који је извршио самоубиство у фебруару ове године.

У част преминулог дизајнера, глумица Сара Џесика Паркер носила је једну од његових креација, дугу хаљину са цветним дезеном.

Паркерова је била само једна од звезда шоу бизниса кое су присуствовале синоћњој додели награда у Њујорку. Међу присутнима биле су и Гвинет Палтроу, Џесика Бил, Брук Шилдс, Дакота Фенинг, Рејчел Вајс, Емили де Ревин...

Награда Модна икона додељена је легендарној сомалијској манекенки Иман, која је на свечаност дошла у претњи супруга Дејвида Боувија.

Награда Глас народа припала је Ралфу Лорену.

CFDA је струковно удружење модних дизајнера, основано 1962. године. Више од 350 дизајнера су чланови тог удружења, а актуелна председница је Дијана фон Фирстенберг.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара