Прсте на видело!

Сезона ношења сандала и папуча је напокон почела. Да се не бисте постидели сопствених стопала и ножних прстију, крајње је време да им посветите мало пажње. Уколико немате новца за педикира и „кућна радиност“ решава проблем.

После вишенедељног колебања, лето је коначно стигло у наше крајеве. А то значи да је дошло време за летњу обућу - сандале и папуче.

Да бисте без устручавања носили обућу која открива прсте, неопходно је да цела стопала опоравите од мучења којем су била изложена током дугих зимских месеци, спутана дебелим чарапама и чизмама.

Уколико можете себи да приуштите одлазак код педикира, ваш проблем је решен, а уколико нисте при парама, у неколико једноставних корака спремићете своја стопала за показивање.

За почетак, веома темељно уколоните све остатке старог лака за нокте.

Потопите стопала у топлу воду, у коју сте додали купку или, уколико имате при руци, неко ароматично уље, најбоље лаванду или еукалиптус. Довољно је само пет минута да кожа омекша, али уколико сте имали напоран дан, препустите се дужем уживању.

Када осушите стопала, скратите нокте маказицама или грицкалицом, па их изравнајте турпијом. Омекшале заноктице погурајте дрвеним штапићем или пешкиром, али немојте да их сечете!

Турпијом за стопала састружите задебљалу кожу, али не трљајте сувише агресивно, да се не бисте повредили.

Пошто исперете и осушите стопала, намажите их неком кремом. Најбоље оном „специјализованом" за ноге, али и најобичнија „помада" ће послужити.

Када се крема добро упије, преостаје вам само још да налакирате нокте. Не заборавите да између прстију ставите комадиће вате, да се не бисте „убрљали".

Уколико сте стрпљиви, покушајте да сами урадите ножну варијанту француског маникира или да, пак, на основну боју исцртате неку шару. Али, и једнобојни нокти су сасвим у реду.

Сада сте спремни да поносно прошетете омиљене сандале или папуче. Уживајте у сунцу!

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво