Почела Београдска недеља дизајна

Свечаним отварањем у холу Народне банке Србије почела је јубиларна Пета београдска недеља дизајна. Популарну манифестацију креативне индустрије и савременог бизниса отворио је амбасадор Немачке Волфрам Мас.

Овогодишња, јубиларна 5. Београдска недеља дизајна свечано је отворена у Галерији Народне банке Србије, модном ревијом домаћих дизајнера, у организацији Форума за моду, текстил и дизајн, а трајаће до 5. јуна.

Амбасадор Немачке Волфрам Мас је оценио је приликом отварања да је она посебна, јер се овом приликом састају креативни умови на једном месту и изразио задовољство што ове године учествује више немачких дизајнера. 

Оснивач Београдске недеље дизајна Јован Јеловац каже да нас ова манифестација приближава свету и доноси нам културу светског дизајна, али оцењује да је она цењенија у свету него код нас.

Овогодишња недеља дизајна састоји се из неколико програмских целина, од којих је најзначајнија и најважнија тродневна креативна и бизнис-едукативна конференција "Памет на квадрат", која ће бити одржана у Атељеу 212 од 3. до 5. јуна.

Предавачи на Конференцији биће значајна имена из света дизајна који долазе из Данске, Шпаније, Шведске, Немачке, Италије, Турске, Израела, Холандије, Аустрије, Велике Британије, Словеније.

У оквиру програма "Дизајн лабораторија" (Design Lab), организовано је неколико бесплатних радионица, намењених посетиоцима различитих интересовања и профила које ће бити одржане 1. и 2. јуна у Градској управи.

Београдска недеља дизајна организује промоцију аутомобила "смарт форту" (smart fortwo), који на најпаметнији начин решава проблем паркирања у граду, као и изложбу са конкурса "Оживи пластику", организованог у сарадњи са банком Интеза.

Конференција "Памет на квадрат" овогодишње Београдске недеље дизајна нашла се на првој позицији листе најважнијих глобалних догађаја у јуну, по избору сајта "Фајненшел тајмса" и уредника Хестер Вејзи.

Доделом Београдског Гран прија за дизајн манифестација ће бити затворана 5. јуна у клубу "Тјуб".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво