Време за предају

Тренд стилизованих делова војне униформе изгледа да је међу малобројним стиловима који су имуни на замор тржишта. Модни стручњаци зато нам поручују се без отпора препустимо милитари тренду и само изаберемо моделе оштре или женственије струје стила.

Модни познаваоци позвали су припаднице лепшег пола да се прикључе ритму који даје такозвани милитари лук (military look) у наступајућим сезонама.

Камуфлажни принтови чиниће само мали део приче када тренд буде у пуном замаху, како предвиђају модни познаваоци на основу подршке дизајнера.

Модни креатор који живи и ради у канадском граду Торонту Вилијам Поинтон истакао је да је најважнија улога моде да инспирише на самопоуздање.

„Милитари лук врви од одевних предмета пажљиво осмишљене структуре. Они асоцирају на контролу и омогућавају женама да одевном комбинацијoм покажу како се осећају", објаснио је Поинтон нагласивши да је то изузетно важно сада када је у свету много неизвесности.

Велика дизајнерска имена попут Келвина Клајна, Жан-Пола Готјеа, Марка Џејкобса, нити модне куће „Селин" и „Барбери" нису успели да се одупру жељи да на писти имају моделе инспирисане униформом.

Без обзира на то како смо грађене и какве личне афинитете и изграђени стил имамо, стилисти тврде да је лако пратити поменути тренд уколико жеља постоји.

Комади инспирисани војним одевним предметима изузетно лако се уклапају у друге стилове. Нарочито захваљујући чињеници да је овог пролећа гардероба милитари правца нешто нежнија него што је то био случај претходних сезона. Неке даме посебно ће обрадовати то што фигура не мора да буде савршена.

Док су се неки дизајнери попут Готјеа одучили за зелене панталоне у падобранском стилу, војну капу и чизме уз топ који пре личи на купаћи костим него на одевни предмет намењен ношењу мимо плаже, други су, пак изабрали „мекши" начин да изгледу додају „жестине".

Хаљине камуфлажних дезена које потписује амерички креатор Марк Џејкобс, као и модели модне куће „Кензо" прави су представници блаже струје овог тренда.

Опуштенија естетика која у први план ставља врећасте карго панталоне Келвина Клајна захтева обавезно ношење каиша, док се тимови дизајнера кућа „Макс Мара" и „Барбери" залажу за женственији изглед на самој ивици маслинастог валера и комбинације струкираних јакни и лепршавих сатенских панталона.

Доста строг спој стилизоване авијатичарске јакне, црних најлон чарапа или хеланки и ципела са високим потпетицама добиће на женствености уколико још обучете и хаљину цветно-маскирног дезена.

Кључ доброг изгледа је да не претерујете. Ни под каквим условима немојте се од главе до пете обући као војник, већ само неколико одевних предмета пажљиво сложите са нежним или (умерено) провокативним детаљима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво