Кански фестивал кроз модну лупу

Избор одговарајуће гардеробе у којој ће се славни појавити на црвеном тепиху на Канском фестивалу дуготрајан је процес. Смотра још није завршена а копља се већ ломе око тога ко је Кроазетом прошетао најбоље, а ко најлошије обучен.

Једна од најпрестижнијих филмских смотри у свету отворена је у Кану у среду пројекцијом филма „Робин Худ" редитеља Ридлија Скота. Међутим, осим филмова велику пажњу привлаче славне личности и њихов одабир гардеробе.

Међу познаваоцима моде води се озбиљна расправа око тога која је глумица оставила бољи утисак на црвеном тепиху у досадашњем току 63. издања Филмског фестивала у Кану.

Глумице које су за изглед на Кроазети добиле највише коментара до сада су Кејт Бланшет, која је на пројекцију филма Ридлија Скота дошла у хаљини Александра Меквина, и Селма Хајек, која се појавила у тоалети из радионице куће „Гучи".

Према оцени стручњака, аустралијска глумица одлучивши се за хаљину Александра Меквина готово да није могла да погреши. Комбиновањем црног и сребрног материјала обезбеђен је висок степен елеганције, док је лик орла допринео аутентичности и необичности.

Мексичка глумица позната по улогама у филмовима „Фрида", „Десперадо" и „Од сумрака до свитања", за ову прилику одабрала је креацију дизајнерског тима „Гучи". Ипак, модни критичари за дугу црвену хаљину Селме Хајек немају много речи хвале.

Фрида Ђанини можда није међу најавангарднијим креаторима данашњица, али асиметрична хаљина коју је носила Селма је једноставно досадна, оцена је неких модних стручњака. Беспрекоран изглед славне глумице није споран, али је овог пута направила лош избор.

Индијска лепотица Ашварија Рај, као и глумице Кејт Бекинсејл, Ева Лонгорија Паркер, Мишел Јеу, Кери Милиган и Хелен Мирен успеле су да избегну оштре речи критичара. 

Упркос таласу успеха на којем већ дуже време плови 3Д остварење Џејмса Камерона, једна од протагонисткиња „Аватара" глумица Мишел Родригез одабиром готово неформалне хаљине није баш одушевила ни публику, а ни познаваоце модних тенденција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара