Хаљина, а кошуља

Попут хаљине на преклоп која добро стоји без обзира на висину, грађу и евентуални вишак или мањак килограма, стилизована „дугачка кошуља“ стиснута у струку прави је модни погодак на високим температурама.

Модна „инјекција"од кризе осиромашеним ормарима ове године је све популарнија женствена хаљина инспирисана кошуљом.

Помало носталгичног изгледа, овакве хаљине представљају спој пословног и необавезног одевања, а при том су изузетно практичне током топлих пролећних и летњих дана.

Према оцени модних стручњака, на новим моделима може се видети утицај како сафари, тако и војног стила, али има и оних који су оличење нежности и женствености.

Материјали од којих се праве у потпуности одговарају високим температурама - лагана свила, памук или лан, а оно што девојке нарочито радује је то што попут хаљине на преклоп, кошуља-хаљина добро стоји скоро свима без обзира на грађу.

Модни познаваоци тврде да она као припадница групе класичнијих одевних предмета готово никада не излази из моде и да се баш захваљујући томе може носити у различитим приликама.

Најважније је да фигура буде дефинисана у струку и да нема много материјала, слојева или непотребних украса који могу утицати на складан изглед пешчаног сата.

Када је о дужини реч, креатори најчешће препоручују моделе који досежу до колена. Краће хаљине могу код нижих припадница лепшег пола изазвати нежељени ефекат масивности. У том случају за прву помоћ послужите се триком - обујте тамније чарапе или хеланке које ће издужити фигуру.

Уз кошуљу-хаљину ципеле могу варирати од потпуно равних балетанки па све до сандала вртоглаво високих потпетица.

Изазовност се постиже откопчавањем понеког дугмета, као и избором модела без рукава.

Пунијим дамама боље ће стајати хаљине са ве изрезом и тањим каишевима, док стручњаци девојкама крушколике грађе препоручују моделе од тежег материјала са широм „сукњом", то јест доњим делом.

При куповини овог одевног предмета није лоше уложити мало више новца, па чак се одлучити и за шивење по мери. Хаљина мора бити као саливена, не сме стискати у грудима или куковима, нити пак бити преширока. Маслинасте нијансе одлично се слажу са тамијим теном после повратка са годишњег одмора, док ћете црне, тегет и беле моделе моћи да носите и више сезона.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара