Читај ми!

Хибридна мода за хибридни одлазак на посао

Уз хибридну организацију посла, то јест постпандемијско правило да део радне недеље запослени проводе у канцеларији, а део код куће, морао би да иде и хибридни начин одевања. Модне куће зато су спремиле мушка лежерна одела која испуњавају услов формалног изгледа, али и удобности тренерке.

Повратак у канцеларијe многи су одлагали због нових таласа пандемије, али од јесени, сва је прилика, мораће да се иде у просторије компаније. То значи да је већ време да се размишља о о томе шта обући.

Они који су годину и по имали могућност да посао обављају од куће, најчешће су испред лаптопа седели пружајући колегама привид пословног издања, неопходног за видео-позиве.

Међутим, после свега што нас је снашло протеклих месеци, строга правила која диктирају да мушкарци носе одела почела су да се преиспитују.

Једно од главних питања је да ли ће доњи део тренерке морати да остане код куће, а прашина морати да лети са одела. Или ће мушкарци, ипак, моћи да задрже одећу која их неће стезати око струка?

Уз хибридну организацију посла, то јест постпандемијско правило да део радне недеље запослени провое у канцеларији, а део од куће, морао би да иде и хибридни начин одевања.

„Наши купци нису спремни да одбаце удобне, свестране комаде одеће током радног времена. Посебно што ће многи наставити да раде од куће у неком обиму“, објашњава Сем Кершо, директор продаје портала специјализованог за мушку одећу Mr Porter.

Тренерке и други одевни предмети највише су се куповали током карантина, чак је и програм за спавање био прихватљив као модни израз почетком ове године.

Кершо наводи да осећај удобности у односу на уштогљне кројеве формалне одеће, има предност и купци желе да га задрже.

Међутим, купци ће желети да комбинују ту удобност са лепим изгледом који тренерке и слична одећа не пружају у довољној мери.

„Не постоје они који изненада послушно облаче кошуљу и стављају кравату, осим код оних занимања која то захтевају“, наводи Кершо.

Према његовим речима, унапређене верзије лежерне одеће коју су мушкарци носили током карантина сада су доступне, а модне кућ еих описују као баланс између лежерног и формалног.

Многи модни брендови приметили су повећану потражњу за одећом која се налази између ове две естетике.

„Маркс и Спенсер“ је радио на елегантним лежерним оделима која комбинују сакое са меким раменим делом и панталоне које су „на пола пута“ до тренерки.

У међувремену, „Хуго Бос“ је сарађивао са брендом „Расел атлетикс“ у производњи одела од материјала који су уобичајени за прављење дуксерица, од којих неки комплети имају бермуде, то јест кратке панталоне. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво